Aeroportul International Jorge Chávez – Lima

  • Cod IATA: LIM
  • Deserveste: Lima, Peru
  • Adresa: s/n Av Elmer Faucett, Callao 07031
  • Telefon: (01) 5173100
  • Website: http://www.lap.com.pe/
Aeroportul International Jorge Chávez – Lima

Informatii generale

Aeroportul Jorge Chávez se gaseste la 16 km nord-vest de Lima. Este cel mai mare aeroport din Peru si principala cale de acces spre Lima. Ghidul nostru cuprinde informatii despre accesul spre aeroport cu mijloacele de transport in comun sau cu autoturismul, dar si detalii despre facilitatile terminalelor.

Cele doua birouri de informatii pentru pasageri sunt localizate in holul principal care face conexiunea intre coridoarele destinate zborurilor interne si internationale. Operatorii va pot oferi informatii bilingve despre zboruri, serviciile si facilitatile aeroportului, dar si informatii turistice.

Accesul auto
Din centrul capitalei Lima, intrati pe Avenida Elmer Faucett, spre nord, si urmariti semnele care va indica accesul spre aeroport.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Niciun autobuz nu are acces in aeroport. Cea mai apropiata statie de autobuz se afla pe str. Elmer Faucett. Autobuzele locale pot fi foarte aglomerate la orele de varf; cei mai multi dintre soferii de autobuz nu vorbesc limba engleza.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile sunt disponibile in aeroport. Se recomanda pasagerilor sa foloseasca una dintre cele trei companii partenere ale aeroportului, care stationeaza in vecinatatea coridorului Sosiri (CMV, Mitsui sau Taxis Verde). Tariful pentru o cursa pana in centrul capitalei Lima este de aproximativ S/.68; calatoria dureaza 30 de minute.

Servicii

Parcare auto
Principala parcare a aeroportului este situata in fata cladirii terminalului. Primele 10 minute de stationare in parcare sunt gratuite. Dupa expirarea celor 10 minute, se percep tarife pe ora. Locurile cu acces pe termen lung sunt disponibile in partea dreapta, imediat ce ati intrat in parcare. Facilitatile pentru parcarea auto sunt gestionate de Los Portales S.A. (tel: +51 1 517 3234).

Inchirieri auto
Companiile Budget, Dollar si Hertz ofera servicii de inchirieri auto in incinta aeroportului. Birourile operatorilor sunt localizate la Sosiri – zboruri internationale.