Aeroportul International Ioan Paul al II-lea – Cracovia

  • Cod IATA: KRK
  • Deserveste: Cracovia, Polonia
  • Adresa: kapitana Mieczysława Medweckiego 1, 32-083 Balice
  • Telefon: 12 295 58 00
  • Website: http://www.krakowairport.pl/
Aeroportul International Ioan Paul al II-lea – Cracovia

Informatii generale

Aeroportul este situat la 11 km vest de centrul Cracoviei. Cunoscut si sub numele de Craków-Baliceaków, Aeroportul Ioan Paul II este unul dintre cele mai mari din Polonia si deserveste al doilea mare oras al tarii. Ghidul nostru se va dovedi util celor care calatoresc cu aceasta destinatie, oferind detalii despre accesul spre aeroport cu mijloacele de transport in comun sau cu autoturismul, dar si informatii despre facilitatile terminalelor.

Biroul de informatii este situat in zona centrala – zboruri interne, de la Terminalul 2. Un birou de informare turistica este situat la Sosiri - zboruri Internationale, de la Terminalul 1.

Transferul intre terminale
Microbuzele asigura transportul gratuit al pasagerilor spre Terminal 1, Terminal 2 si gara.

Accesul auto
Aeroportul Ioan Paul II este usor de reperat. Se poate ajunge aici cu usurinta din centrul orasului, folosind mai multe rute; va puteti indrepta spre est, de unde aeroportul este foarte bine semnalizat. Aceasta artera are o banda speciala de acces din autostrada A4, care traverseaza orasul.

Transport

Calatoria cu trenul
Un tren special face conexiunea intre aeroport si centrul orasului in aproximativ 18 minute; un bilet de calatorie costa zł16. Trenurile circula la intervale de 30 de minute in timpul zilei si la intervale de o ora, la primele ore ale diminetii si la orele tarzii din noapte. Gara Cracow-Balice se afla la 200 m distanta de Terminalul 1, o distanta ce poate fi parcursa pe jos, in 5 minute; Puteti alege sa calatoriti cu microbuzele care efectueaza curse gratuit de la terminal spre gara, in doar 3 minute.

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele locale nr. 208 si 292, alaturi de autobuzul de noapte nr. 902, fac legatura intre aeroport si centrul Cracoviei. Calatoria dureaza in jur de 25 de minute; pentru un bilet de calatorie achitati zł4. Statiile de autobuz sunt localizate in fata fiecarui terminal.

Calatoria cu taxiul
Un serviciu de rezervari taxi este disponibil nonstop si este gestionat de partenerul oficial al aeroportului - Kraków Airport Taxi. Calatoria de la aeroport pana in centrul Cracoviei dureaza aproximativ 20 de minute; tariful pentru o cursa porneste de la zł70.

Servicii

Parcare auto
Parcarea cu acces limitat este situata in vecinatatea ambelor terminale. Parcarea auto pe termen lung se poate face in parcarea neacoperita sau in parcarea multietajata, recent inaugurata, situata vizavi de terminalul destinat zborurilor internationale.

Inchirieri auto
Companiile Alamo, Avis, Budget, Dollar, Europcar, Hertz, National, Sixt dar si alti cativa operatori locali ofera servicii de inchirieri auto in incinta aeroportului. Birourile operatorilor sunt localizate la parterul terminalului destinat zborurilor internationale.