Aeroportul Lech Wałęsa - Gdańsk

  • Cod IATA: GDN
  • Deserveste: Gdansk, Polonia
  • Adresa: ul. Juliusza Słowackiego 200, 80-298 Gdańsk
  • Telefon: 52 567 35 31
  • Website: http://www.airport.gdansk.pl/
Aeroportul Lech Wałęsa - Gdańsk

Informatii generale

Aeroportul este situat la o distanta de 12,5 km nord-vest de centrul orasului Gdańsk si poarta numele fostului presedinte al Poloniei Lech Wałęsa si deserveste regiunea de nord a tarii. Ghidul nostru se va dovedi util celor care calatoresc cu aceasta destinatie, oferindu-le detalii despre accesul spre aeroport cu mijloacele de transport in comun sau cu autoturismul, dar si informatii despre facilitatile aeroportului. Un birou de informare turistica este situat in coridorului principal de la parterul terminalului.

Transferul intre terminale
Cele doupa terminale ale aeroportului se gasesc in apropiere unul de celalalt si sunt interconcetate.

Accesul auto
Aeroportul este bine semnalizat inca din centrul orasului Gdańsk; astfel, pentru a ajunge la aeroport, urmati DN 501, spre vest, virati pe la iesirea E28 si, in cele de urma, faceti stanga spre vest, pe DN 472, care va conduce direct la aeroport.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele ZTM (www.ztm.gda.pl) efectueaza curse cu oprire la aeroport. Autobuzele nr. 110 si 210 fac legatura intre aeroport si gara centrala din centrul orasului; tariful pentru o calatorie este de PLN 3. Autobuzul de noapte N3 circula pe aceleasi rute, pentru un extracost de PLN1. Calatoria dureaza in jur de 30 de minute. Autobuzele fac legatura intre aeroport si Gdynia.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile (www.cph.gda.pl) stationeaza in vecinatatea terminalelor, iar calatoria pana la Gdańsk dureaza intre 20 si 30 de minute; tariful pentru o cursa porneste d la PLN 25-30.

Servicii

Parcare auto
Parcarea cu acces limitat este situata in imediata vecinatate a terminalului, unde primele 15 minute de stationare sunt gratuite. Parcarea cu stationare pe termen lung este localizata la mica distanta de intrarea in aeroport. Pentru detalii complete privind locurile de parcare si tarife, apelati tel. 583 481 231.

Inchirieri auto
Companiile internationale Avis, Budget, Dollar, Europcar, Hertz si Sixt, alaturi de alte firme locale, ofera servicii de inchirieri auto in incinta aeroportului. Birourile operatorilor le gasiti in apropiere de intrarea principala in cladirea terminalului.