Aeroportul Poznań-Ławica

Aeroportul Poznań-Ławica

Informatii generale

Aeroportul se gaseste la aproximativ 7 km vest de centrul orasului Poznań si deserveste orasele Poznań-Ławica situate in zona central-vestica a tarii. Construit inca din anul 1913, acesta este unul dintre cele mai vechi aeroporturi din Polonia. Ghidul nostru va ofera detalii despre modalitatile de acces spre aeroport cu autoturismul sau mijloacele de transport in comun si informatii despre facilitatile terminalului. Biroul de informatii poate fi gasit langa intrarea principala in terminal, la nivelul 1.

Accesul auto
Din centrul orasului Poznan, urmati DN 307, spre vest, drum care va duce direct spre aeroport.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Autobuzul express al aeroportului 'L' (www.mpk.poznan.pl) face legatura cu gara din centrul orasului in aproximativ 20 de minute; un bilet costa zł2.80). Biletele de calatorie pot fi achizitionate de la standurile de ziare sau de la automatele amanajate in statia de autobuz aflata in vecinatatea terminalului.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile stationeaza in vecinatatea terminalului (calatoria pana in centrul orasului dureaza 10-15 de minute; pentru o cursa achitati tarife de: zł30-35).

Servicii

Parcare auto
Locurile de parcare cu acces pe termen scurt sunt disponibile in cele doua parcari situate in vecinatatea complexului terminal. Parcarea cu acces pe termen lung este localizata la mica distanta de terminal.

Inchirieri auto
Companiile internationale Avis, Budget, Europcar, Hertz si Sixt, alaturi de cateva firme locale ofera servicii de inchirieri auto in incinta aeroportului. Parcarea inchirieri auto este situata la mica distanta de terminal.