Aeroportul International Chopin – Varşovia

Aeroportul International Chopin – Varşovia

Informatii generale

Aeroportul International Chopin se gaseste la 10 km sud-vest de centrul Varsoviei. Este cel mai mare si mai aglomerat aeroport din Polonia si gazduieste curse cu destinatii interne si internationale. Ghidul nostru cuprinde informatii despre accesul spre aeroport cu mijloacele de transport in comun si cu autoturismul, dar si detalii despre facilitatile terminalelor.

Biroul de informatii al companiei nationale poloneze - LOT si birourile de informatii clienti sunt localizate in zona centrala a coridorului Plecari. Pasagerii pot obtine detalii despre facilitatile aeroportului si informatii despre zboruri apeland linia telefonica +48 22 650 4220.

Accesul auto
Aeroportul Chopin poate fi accesat via sos. Zwirki í Wigury (634), care porneste din centrul Varsoviei si merge spre iesirea sudica a capitalei.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Statiile de autobuz se gasesc in imediata vecinatate a coridorului Sosiri. Autobuzele MZA (www.ztm.waw.pl) nr. 175 si 188 efectueaza curse zilnice de la aeroport pana in zona centrala a Varsoviei, inclusiv la Gara centrala si in zona istorica a capitalei (calatoria dureaza 30 de minute; pentru o calatorie achitati zł4.40); autobuzul de noapte N32 face legatura intre aeroport si gara in intervalul 23.15 si 04.49. Autobuzele care efectueaza curse pe distante lungi fac legatura intre Aeroportul Chopin si diverse localitati din Polonia.

Calatoria cu taxiul
Statia de taxi este situata in fata coridorului Sosiri. Mai multi operatori de taxi stationeaza la aeroport, dar pasagerii sunt sfatuiti sa foloseasca doar companiile recomandate de aeroport - Sky Taxi (www.eletaxi.pl) si Super Taxi (www.supertaxi.pl). Calatoria pana in centrul orasului costa intre zł50 si zł60 si dureaza pana la 30 de minute, in functie de conditiile de trafic.

Servicii

Parcare auto
Aeroportul Chopin dispune de 4 parcari. Parcarea multietajata unde sunt disponibile locurile cu acces pe timp limitat se gasesc la P1 si P2, aflate in vecinatatea cladirii terminalului, in timp ce parcarea P3, cu acces pe termen scurt si P4, cu acces pe termen lung, se gasesc ceva mai departe de terminal, langa hotelul Warsaw Airport.

Inchirieri auto
Companiile Avis, Budget, Dollar, Europcar, Hertz, Sixt, alaturi de cateva firme locale ofera servicii de inchirieri auto in incinta aeroportului. Birourile operatorilor va stau la dispozitie in zona Sosiri.