Aeroportul Faro

Aeroportul Faro

Informatii generale

Aeroportul se afla la 4 km vest de centrul orasului Faro, regiunea Algarve, din sudul Portugaliei si gazduieste curse regulate cu destinatii in Europa. Ghidul nostru se va dovedi util celor care calatoresc cu aceasta destinatie, oferindu-le detalii despre accesul spre aeroport cu mijloacele de transport in comun sau cu autoturismul, dar si informatii despre facilitatile aeroportului.

Un birou de informatii poate fi gasit in zona publica a terminalului, unde puteti obtine detalii despre zboruri, facilitatile oferite persoanele cu handicap in aeroport si despre programul mijloacelor de transport in comun. Biroul de informare turistica situat in holul Sosiri, este condus de Serviciul de Turism al Portugaliei.

Accesul auto
Din Faro intrati pe N125, spre nord, apoi virati spre vest, pe N125-10, de unde aeroportul este foarte bine semnalizat.

Transport

Calatoria cu trenul
Trenurile (www.cp.pt) pleaca din gara centrala si au opriri in zona de coasta Algarve, in timp ce trenurile care parcurg distante lungi, fac legatura intre Faro si Lisabona sau alte destinatii din nordul Portugaliei. Autobuzele asigura conexiunea intre aeroport si gara centrala din Faro.

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele Próximo (www.proximo.pt) pleaca din statia situata in vecinatatea terminalului spre diverse destinatii din zona centrala a orasului Faro, inclusiv la gara si statia centrala de autobuze, de unde puteti face conexiunea cu autocarele care circula spre destinatii din Algarve, precum Albufeira, Lagos, Portimão si Tavira. Detalii complete despre rute si programul autobuzelor gasiti pe panoul situat langa biroul de informatii. Calatoria pana in Faro dureaza 20 de minute; un bilet pentru o persoana costa in jur de €2.50.

Calatoria cu microbuzul
Mai multe microbuze pleaca de la aeroport cu destinatii diverse din regiunea Algarve. Locurile pot fi rezervate in avans, la biroul special destinat din aeroport. Contactati hotelul unde ati facut rezervarea pentru detalii suplimentare.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile (www.antral.pt) - operatorii vorbesc doar limba portugheza - stationeaza in vecinatatea cladirii terminalului, langa coridorul Sosiri. Tariful pentru o cursa pana in Faro porneste de la €10; calatoria dureaza aproximativ 15 minute. Sunt si taxiuri care va pot transporta pana la resorturile localizate pe coasta Algarve.

Servicii

Parcare auto
Parcarea cu acces pe termen limitat este permisa in P1 (situata in vecinatatea coridorului Plecari) si in parcarea P3 (de langa Sosiri). Parcarea P2 ofera locuri cu acces pe termen lung si este localizata in spatele parcarilor P1 si P3. Mai multe detalii despre conditiile de parcare in aeroport, obtineti de la Biroul Parcari (tel: +351 289 800 800).

Inchirieri auto
Companiile care ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul Faro sunt Avis, Budget, Europcar, Guerin, Goldcar si Hertz. Ghiseele operatorilor sunt localizate la Sosiri, iar parcarea pentru inchirieri auto se afla la mica distanta de terminal.