Aeroportul Madeira

  • Cod IATA: FNC
  • Deserveste: Funchal, Portugalia
  • Adresa: 9100-105 Santa Cruz, Madeira
  • Telefon: 291 520 700
  • Website: http://www.anam.pt/madeira
Aeroportul Madeira

Informatii generale

Aeroportul Madeira este situat la Santa Cruz, la 16 km nord-est de capitala Insulei Funchal. Cunoscut si sub numele de aeroportul Funchal, acesta este principalul aeroport care deserveste insula portugheza Madeira. Pentru a afla detalii despre facilitatile terminalelor si despre accesul cu mijloacele de transport in comun spre aeroport, va recomandam sa consultati ghidul nostru.

Biroul de informatii al aeroportului este situat la primul nivel al terminalului, in timp ce un birou care va poate furniza informatii turistice este localizat la parter.

Accesul auto
Via Rápida (R101) este principalul drum care merge la aeroport. Calatoria cu autoturismul, cu plecare din centrul capitalei Funchal (pe directia nord-est) pana la aeroport, dureaza aproximativ 15 minute.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele SAM (www.sam.pt) cicula din ora in ora (cu unele variatii de timp in timpul zilei) intre Aeroportul Madeira si centrul orasului Funchal. Calatoria dureaza aproximativ 25 de minute; un bilet de calatorie costa €3.25. Autobuzul Express al aeroportului transporta pasagerii pana la destinatie - Praia Formosa - in 45 de minute, pentru un tarif de €5/persoana.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile stationeaza in vecinatatea coridorului Sosiri, sunt prevazute cu aparat de taxat si percep un tarif minim de €4. Pentru mai multe detalii, contactati AITRAM Táxi (tel: 291 765 760).

Servicii

Parcarea auto
Parcarile P0 si P1 se gasesc vizavi de terminal. P0 permite accesul pe durata redusa de timp, iar P1 permite parcarea pe durata lunga de timp. Parcarile P 5, 6 si 7 se gasesc ceva mai departe de terminal si ofera spatii de parcare cu durata limitata si lunga de timp.

Inchirieri auto
Mai multe companii internationale ofera servicii de inchirieri auto in Aeroportul Madeira. Printre acestea se numara Avis, Guerin, Enterprise, Europcar, Hertz, Sixt si Rodavante.