Aeroportul International Francisco Sá Carneiro – Porto

Aeroportul International Francisco Sá Carneiro – Porto

Informatii generale

Aeroportul International Francisco Sá Carneiro se gaseste la 11 km nord-vest de centrul orasului Porto si este al doilea cel mai tranzitat aeroport din Portugalia. Ghidul nostru se va dovedi util celor care calatoresc cu aceasta destinatie, oferindu-le detalii despre accesul spre aeroport cu mijloacele de transport in comun sau cu autoturismul, dar si informatii despre facilitatile aeroportului.

Biroul de informatii al aeroportului este situt in zona publica a terminalului si va poate fiurniza detalii despre zboruri si facilitatile aeroportului. Un chiosc infomatizat va sta la dispozitie nonstop in incinta terminalului.

Accesul auto
Din centrul orasului Porto, intrati pe A28 (autostrada IC1) pana la sensul giratoriu, unde trebuie sa virati spre est, pe A41. De aici, urmariti cu atentie semnele care va indica accesul spre aeroport.

Transport

Calatoria cu metroul
Linia de metrou Violet pleaca de la aeroportul Francisco Sá Carneiro, in intervalul 06.00-01.00. Statia de metrou este situata in vecinatatea terminalului. Calatoria pana in centrul orasului dureaza aproximativ 30 de minute; biletul pentru o persoana costa €1.85.

Calatoria cu autobuzul
Mai multe autobuze fac legatura intre aeroport si centrul orasului. Autobuzele 601, 602, 604 si 3M pleaca de la aeroport; un bilet de calatorie costa €1.85. Autobuzele care efectueaza curse spre destinatii indeparatate (www.autna.com), fac legatura intre aeroport - Vigo si Santiago de Compostela, localitati situate in nord-vestul Spaniei (calatoria dureaza aproximativ 45 de minute, iar pentru o calatorie achitati un tarif de €12).

Calatoria cu microbuzul
Microbuzele care circula sub sigla Goin’ Porto si Airport Shuttle efectueaza curse intre aeroport si centrul orasului Porto (www.goinporto.com), in timp ce Get Bus (getbus.eu) efectueaza curse spre Guimarães si Braga.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile sunt disponibile nonstop in vecinatatea coridorului Sosiri. In weekend se percep tarife cu 20 % mai mari. Aceleasi tarife sunt valabile si in timpul sarbatorilor, in intervalul 21.00 si 06.00. Tarifele pana in centrul orasului Porto pornesc de la €20-30.

Servicii

Parcare auto
O parcare cu acces nonstop care ofera 3000 de locuri si permite accesul cu stationare pe termen scurt si lung. Parcarea P0 este acoperita, in timp ce P1, P4, P6 ofera locuri de parcare neacoperite. Pentru detalii suplimentare sunati la tel +351 22 943 2400.

Inchirieri auto
Companiile Auto Jardim, Avis, Budget, Europcar, Hertz, Guérin si Sixt ofera servicii de inchirieri auto in Aeroportul Francisco Sá Carneiro. Birourile operatorilor se gasesc la parterul coridorului Sosiri.