Aeroportul International Doha Hamad

Aeroportul International Doha Hamad

Informatii generale

Situat la 9 km sud-est de centrul orasului Doha, noul aeroport International Doha a fost inaugurat in 2014 si deserveste Statul Qatar. Ghidul nostru va ofera informatii despre transportul spre aeroport, dar si detalii despre facilitatile terminalelor.

Birourile de informatii le gasiti dupa ce ati trecut de Sosiri si dupa intrarea de la Plecari, etajul 2.

Accesul auto
Aeroportul este foarte bine semnalizat daca veniti din centrul Qatar. Urmati strada Al Corniche, spre est, apoi virati stanga pe str. Ras Abu Abboud. Dupa aproximativ 5 km, virati stanga la sensul giratoriu pe F Ring Road, care va duce pana in fata terminalului.

Transport

Transportul cu autobuzul
Autobuzele Mowasalat nr. 109 si 747 Express au curse cu plecare din afara terminalului pana in centrul orasului. Plata biletului se face cu cardul 'Karwa', care poate fi achizitionat de la sofer. Versiunea redusa a cardului de calatorie este valabila pentru 2 calatorii si costa QAR10, in timp ce cardul pentru calatorii nelimitate costa QAR20 si va asigura accesul la calatorii multiple in oras pe durata unei zile. O calatorie cu autobuzul express 747 pana in centrul orasului dureaza intre 20 si 25 de minute.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile sunt gestionate de compania de stat Mowasalat si sunt disponibile in pavilionul destinat taxiurilor, situat in afara zonei Sosiri. Toate taxiurile sunt prevazute cu aparat de taxat si percep un tarif de pornire de la QAR25. Calatoria pana in centrul orasului dureaza mai putin de 20 de minute. Retineti ca sunt acceptate doar platile cash, in moneda locala (Qatari Riyals). Aceeasi companie va poate pune la dispozitie limuzine.

Servicii

Parcare auto
Parcarea pe termen scurt este diponibila pe ambele laturi ale terminalului pasagerilor; primele 30 de minute sunt gratuite.

Inchirieri auto
Mai multe companii internationale si operatori locali ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul International Doha. Birourile operatorilor le puteti gasi la ghiseul transporturi din zona Sosiri.