Aeroportul International Domodedovo - Moscova

  • Cod IATA: DME
  • Deserveste: Moscova, Rusia
  • Adresa: Domodedovsky District, Moscow Oblast, Russia
  • Telefon: 8 (495) 933-66-66
  • Website: http://www.domodedovo.ru/
Aeroportul International Domodedovo - Moscova

Informatii generale

Aeroportul Domodedovo se gaseste la 42 km sud de centrul Moscovei si este cel mai aglomerat dintre cele trei care deservesc capitala Rusiei. Ghidul nostru va ofera detalii despre facilitatile terminalelor si modalitatile de acces spre aeroport cu autoturismul sau mijloacele de transport in comun.

Ghiseele de informare turistica ale aeroportului sunt disponibile in incinta terminalului. Un birou care va poate furniza informatii despre zboruri este situat in zona centrala a terminalului si raspunde la (tel: +7 495 720 6666).

Accesul auto
Principalul drum de acces spre aeroport – autostrada Kashira - pleaca din Moscova. Intrati pe aceasta autostrada si incadrati-va pe sos. Domodedovo, care va conduce spre terminale.

Transport

Calatoria cu trenul
Statia Paveletsky este conectata de Aeroportul Domodedovo prin trenul de mare viteza Aeroexpress, care efectueaza curse nonstop (www.aeroexpress.ru/en). Calatoria dureaza 40 -50 de minute, iar pentru un bilet achitati руб340. Unele companii aeriene ofera pasagerilor bilete de calatorie gratuite pentru Aeroexpress. Trenul usor (eng.rzd.ru), care este mai ieftin dar si mai lent, transporta pasagerii de la aeroport pana in centrul orasului; calatoria dureaza aproximativ o ora si 10 minute.

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele express Autoline nr. 308 (autoline.ru/en) pleaca de la aeroport cu destinatia statia de metrou Domodedovskaya, aflata la marginea capitalei (calatoria dureaza 25-30 minute). Biletele de calatorie pot fi achizitionate de la ghiseul situat in zona Sosiri – zboruri interne.

Calatoria cu microbuzul
Microbuzele circula pe durata intregii zile de la statia de metrou Domodedovskaya pana la aeroport (calatoria dureaza 25-30 de minute; pentru un bilet achitati un tarif de руб100). Biletele se achita soferului, la urcarea in microbuz.

Calatoria cu taxiul
Birourile destinate rezervarii taxiurilor sunt localizate in zona Sosiri - zboruri interne (birourile 231 si 232) si in zona Sosiri – zboruri internationale (birourile 1 si 2) si in zona publica a terminalului – biroul 185. Calatoria pana in centrul Moscovei dureaza in jur de o ora si jumatate, iar tarifiele se achita in avans, la birourile indicate mai sus. Pasagerilor li se recomanda sa foloseasca doar taxiurile recomandate de aeroport. Tarifele variaza in functie de conditiile de trafic. Pentru detalii suplimentare, sunati la (tel: +7 495 967 8363).

Servicii

Parcare auto
Aeroportul ofera peste 5.000 locuri de parcare. Cele cu acces pe timp limitat se gasesc in imediata vecinatate a terminalelor, in timp ce locurile cu acces pe termen lung sunt localizate langa gara, in vecinatatea Domodedovo Airhotel. Parcarea VIP, cu durata limitata de timp, este amenajata langa terminalul destinat zborurilor internationale.

Inchirieri auto
Companiile internationale Avis, Europcar si Hertz, alaturi firma locala Rent Motors, ofera servicii de inchirieri auto. Birourile operatorilor sunt localizate la Sosiri – zboruri internationale.