Aeroportul International Sheremetyevo

  • Cod IATA: SVO
  • Deserveste: Moscova, Rusia
  • Adresa: Khimki, Moscow Oblast, Russia
  • Telefon: 8 (495) 578-65-65
  • Website: http://www.svo.aero/
Aeroportul International Sheremetyevo

Informatii generale

Aeroportul Sheremetyevo se afla la 29 km nord-vest de Moscova. Ghidul nostru va ofera detalii despre facilitatile terminalelor si modalitatile de acces spre aeroport cu autoturismul sau mijloacele de transport in comun.

Birourile de informatii si chioscurile cu touch screen sunt localizate in coridoarele principale ale terminalelor; acestea va pot furniza informatii actualizate despre zboruri (tel: +7 495 578 6565), detalii despre facilitatile aeroportului si despre transportul in comun.

Transferul intre terminale
Autobuzele si autocarele publice, dar si microbuzele aeroportului asigura transferul pasagerilor intre cele 5 terminale, care sunt localizate in doua zone distincte. Terminalul A este folosit doar pentru cursele business si zborurile private.

Accesul auto
La aeroport se poate ajunge parcurgand autostrada Leningradskoe; aceasta se intersecteaza cu autostrada M10, care pleaca din Moscova.

Transport

Calatoria cu trenul
Trenurile Aeroexpress (www.aeroexpress.ru/en) pleaca din Moscova, din Gara Belorussky, pana la Aeroportul Sheremetyevo (calatoria dureaza 35 de minute; un bilet costa руб340). Microbuzele asigura in mod gratuit transportul pasagerilor de la statie pana la terminale.

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele express efectueaza curse nonstop cu plecare din statiile aflate in vecinatatea terminalului B, pana in centrul Moscovei. La intoarcere, autobuzele opresc la Sosiri, terminalul F. Autobuzul 851 are conexiune cu statia de metrou Rechnoi Vokzal, in timp ce autobuzul 817 circula pana la statia de metrou Planernaya. Tarifele difera in functie de autobuzul cu care alegeti sa calatoriti.

Calatoria cu autocarul
Autocarele efectueaza curse intre Aeroportul Sheremetyevo si statia terminul Central Air, situat intre Dinamo si statia de metrou a aeroportului.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile stationeaza nonstop in fata terminalului F, coridorul Sosiri si in vecinatatea terminalelor B si C; pasagerii sunt sfatuiti sa foloseasca taxiurile care percep tarife fixe; pana in centrul Moscovei, pentru o cursa, tarifele pornesc de la руб1,800.

Servicii

Parcare auto
Locurile de parcare cu acces limitat sunt localizate in vecinatatea terminalelor.

Inchirieri auto
Compania Hertz are un birou de inchirieri auto situat in Terminalul D.