Aeroportul International Vnukovo – Moscova

  • Cod IATA: VKO
  • Deserveste: Moscova, Rusia
  • Adresa: Vnukovo, Moscow Oblast, Russia
  • Telefon: 8 (495) 937-55-55
  • Website: http://www.vnukovo.ru/
Aeroportul International Vnukovo – Moscova

Informatii generale

Aeroportul International Vnukovo se gaseste la 28 km sud-vest de centrul Moscovei. Este cel mai apropiat dintre cele trei aeroporturi care deservesc capitala si ocupa locul trei in topul celor mai aglomerate aeroporturi din Rusia. Ghidul nostru va ofera detalii despre modalitatile de acces spre aeroport cu mijloacele de transport in comun si informatii despre facilitatile terminalului.

Birourile de informatii sunt localizate la parter /Zboruri interne si internationale de la terminalele B si D.

Transferul intre terminale
Terminalele se gasesc la mica distanta unul de celalalt si sunt conectate print-un pasaj.

Accesul auto
Cel mai simplu drum spre aeroport din centrul Moscovei este sa urmati Leninsky Avenue, spre sud-vest, din centrul orasului. Dupa 15 km, acesta se intersecteaza cu soseaua de centura MKAD Vneshnyaya Storona, care are conexiune directa cu autostrada M3. De aici este prevazuta o iesire special destinata accesului in aeroport.

Transport

Calatoria cu trenul
Trenurile Aeroexpress (www.aeroexpress.ru) pleaca de la Aeroportul Vnukovo, cu destinatia statia Moscow's Kievsky. Trenurile circula in ambele directii de la 06.00 pana la miezul noptii (calatoria dureaza 35 de minute; un bilet costa руб400). Gara este situata langa parcarea de langa Terminalele A si D.

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele locale nr. 611 si 611c pleaca de la statia de metrou Yugo-Zapadnaya, aflata la o distanta de aproximativ 30 de minute de aeroport. Statia de autobuze este localizata in spatele parcarilor, vizavi de Terminalul D.

Calatoria cu microbuzul
Microbuzul 705M pleaca de la statia de metrou Oktyabr'skaya spre Aeroportul Vnukovo (calatoria dureaza 35-40 de minute; un bilet costa руб130, la care se adauga руб10, pentru fiecare bagaj).

Calatoria cu taxiul
Taxiurile stationeaza in vecinatatea terminalelor. Calatoria pana in centrul capitalei dureaza intre 40 si 60 de minute, in functie de conditiile de trafic, (Moscova este extrem de aglomerata in timpul orelor de varf), iar tariful este de aproximativ руб2,000. Se recomanda pasagerilor sa foloseasca taxiurile oficiale care pot fi rezervate la ghiseele din aeroport, situate in vecinatatea iesirilor din terminale.

Servicii

Parcare auto
Cele doua parcari supraetajate ofera 350 de locuri, in timp ce parcarea neacoperita dispune de alte 200 de locuri. In toate parcarile sunt locuri cu acces limitat si lung. Toate parcarile se gasesc vizavi de Terminalul D.

Inchirieri auto
Compania Hertz ofera servicii de inchireri auto pe Aeroportul Vnukovo. Parcarea inchirieri auto este situata la nivelul 2, Terminalul D.