Aeroportul Pulkovo - St Petersburg

  • Cod IATA: LED
  • Deserveste: St Petersburg, Rusia
  • Adresa: Pulkovskoe sh., Sankt-Peterburg, Russia
  • Telefon: 8 (812) 337-38-22
  • Website: http://www.pulkovoairport.ru/
Aeroportul Pulkovo - St Petersburg

Informatii generale

Aeroportul Pulkovo se afla la 14 km sud de St Petersburg si este cel mai aglomerat dintre aeroporturile situate in afara intinsei regiuni a Moscovei. Ghidul nostru va ofera detalii despre facilitatile terminalelor si modalitatile de acces spre aeroport cu autoturismul sau mijloacele de transport in comun. Un chiosc de informatii pentru pasageri este situat la parterul terminalului, chiar in fata intrarii principale.

Accesul auto
Aeroportul se gaseste la 30 minute distanta de centrul St Petersburg. Din centrul orasului indreptati-va spre sud, pe str. Sadovaya, inainte sa virati stanga spre sud, pe bdul. Moskovsky. Acest drum trece pe langa intrarea in aeroport; urmariti cu atentie semnele care va indica accesul spre terminal.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele locale nr. 39 si 39A fac legatura aeroportului cu statia de metrou Moskovskaya din centrul St Petersburg. Autobuzul 39 (calatoria dureaza 30-35 de minute; un bilet costa 28py) pleaca de la aeroport la intervale de 12 - 20 de minute, in timp ce autobuzul express 39A circula non stop spre centrul orasului (calatoria dureaza 15 - 20 de minute; un bilet costa 28py) si pleaca de la aeroport la intervale de 25 - 30 de minute. Ambele autobuze pleaca din statia situata in vecinatatea coridorului Sosiri.

Calatoria cu microbuzul
Pasagerii pot calatori cu microbuzul nr K39 pentru a ajunge in centrul orasului in 15 - 20 de minute (un bilet costa 36py). Microbuzele pleaca la intervale de 5 minute, din statia situata in vecinatatea coridorului Sosiri. Sunt si microbuze pentru care platiti tarife putin mai ridicate decat pentru calatoria cu autobuzul. Acestea pleaca spre St Petersburg, din vecinatatea terminalelor, cu destinatia statia de metrou Moskovskaya.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile oficiale care efectueaza curse cu plecare de la aeroport apartin companiei Taxi Pulkovo. Ghiseele pentru rezervari taxi sunt localizate in holul Sosiri de la primul etaj al terminalului. Tarifele pana in centrul orasului variaza intre 600py si 900py, in functie de distanta.

Servicii

Parcare auto
Aeroportul dispune de mai multe parcari. P1, P2 si P3 ofera locuri cu stationare pe timp limitat si sunt localizate la mica distanta de terminal, in timp ce P4 ofera locuri cu parcare pe termen lung si este localizata ceva mai departe de cladirea teminalului; de aici pasagerii sunt transferati in mod gratuit cu microbuzul pana la complexul terminal, la intervale de 15 minute.

Inchirieri auto
Companiile Avis, Europcar, Hertz, Naprokat si Sixt ofera servicii de inchirieri auto in incinta aeroportului. Birourile operatorilor sunt localizate la parterul terminalului.