Aeroportul Edinburgh

Aeroportul Edinburgh

Informatii generale

Situat la mica distanta de capitala Scotiei, Aeroportul Edinburgh este cea mai importanta poarta de acces aerian in regiunea estica a Scotiei. Aceia dintre voi care planuiesc o calatorie cu aceasta destinatie vor gasi in ghidul nostru detalii complete despre accesul spre aeroport cu autoturismul sau mijloacele de transport in comun, dar si informatii despre facilitatile terminalelor. Un birou unde puteti obtine informatii generale dar si turistice poate fi gasit la Sosiri – zboruri internationale.

Accesul auto
Aeroportul este localizat la vest de A8. Pentru a ajunge la aeroport, virati spre nord pe A8, la intersectia dintre Gogar si Newbridge.

Transport

Calatoria cu trenul
O linie de tramvai, recent inaugurata, face legatura intre aeroport si centrul orasului Edinburgh. Tramvaiele pleaca de la aeroport la intervale de aproximativ 8-12 minute; biletele de calatorie pot fi achizitionate de la automatele din statie; calatoria dureaza 35 de minute; un bilet costa £5.

Transportul cu autobuzul
Autobuzul express Airlink 100 (www.flybybus.com) circula zilnic de la 04.00 la 00.22, cu plecare din fata coridorului Sosiri – zboruri interne, cu destinatia statia terminus Waverley Bridge din centrul orasului Edinburgh; (calatoria duraza 25 de minute; un bilet costa £4); autobuzul opreste si la Gara Edinburgh Haymarket. Pe timpul noptii, autobuzul Lothian nr. N22 (www.lothianbuses.com) pleaca la intervale de 30 de minute (calatoria dureaza 28 de minute; un bilet costa £4), in timp ce autobuzul nr.35 face legatura cu Ocean Terminal, cu plecare de la Aeroportul Edinburgh; in timpul zilei, calatoria dureaza 60 de minute; un bilet costa £1.50. Biletele de calatorie pot fi achizitionate de la chioscul situat in incinta terminalului.

Calatoria cu autocarul
Autocarele Citylink (www.citylink.co.uk) fac legatura intre Aeroportul Edinburgh si Aeroportul Glasgow (calatoria dureaza 60 de minute; un bilet costa £10). Biletele pot fi achizitionate la urcarea in autocar sau le puteti rezerva online.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile sunt disponibile in afara coridorului Sosiri, vizavi de statia autocarelor. Acestea pot fi rezervate pe siteul aeroportului sau la tel +44 844 448 8576. Durata calatoriei pana in centrul orasului variaza in functie de conditiile de trafic, dar in general dureaza 25 de minute si costa aproximativ £20.

Servicii

Parcare auto
Aeroportul dispune de 2 parcari cu acces pe termen scurt care sunt direct conectate de cladirea terminalului. La parterul parcarii multietajate sunt disponibile locuri cu stationare de pana la 2 ore. Plata parcarii se achita la birourile special destinate de la parter sau online, pe siteul (parking.edinburghairport.com). Parcarea cu stationare pe durata lunga de timp este localizata la mica distanta de aeroport, de unde pasagerii sunt transportati gratuit cu autocarele. Beneficiati de discount daca faceti rezervarea locurilor de parcare online, pe siteul aeroportului. Parcarea securizata, cu acces pe termen lung, este gestionata de Park&Fly (www.edinburghparkandfly.co.uk) si Secure Air Parks (www.secureairparks.com).

Inchirieri auto
Companiile Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Europcar, Hertz, National, Sixt si Thrifty ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul Edinburgh. Birourile operatorilor sunt localizate in coridorul Sosiri – zboruri interne. Puteti face si rezervari folosind telefonele puse la dispozitia pasagerilor si localizate intre coridorul Sosiri – zboruri interne si zona check-in. Centrul de inchirieri auto este conectat de terminal print-un pasaj acoperit.