Aeroportul Glasgow

Aeroportul Glasgow

Informatii generale

Aeroportul este situat la 13 km vest de Glasgow, in apropiere de orasul Paisley si este cel mai mare aeroport din vestul Scotiei. Ghidul nostru va ofera detalii despre facilitatile terminalelor si informatii despte modalitatile de acces spre aeroport cu autoturismul sau mijloacele de transport in comun.

Biroul de informatii al aeroportului este situat la primul etaj, langa zona Sosiri/Plecari – zboruri interne. De asemenea, un chiosc informatizat este situat la parterul terminalului, in timp ce Biroul de turism este localizat la Sosiri – zboruri interne, unde puteti obtine detalii despre atractiile turistice locale si unde puteti face rezervari la hotel.

Accesul auto
Din centrul Glasgow intrati pe autostrada M8, spre vest si mergeti pana la intersectia 28. De aici, aeroportul este foarte bine semnalizat.

Transport

Calatoria cu trenul
Gara este situata pe str. Gilmour din Paisley, la o distanta de aproximativ 1.6 km departare de aeroport si la doar cateva minute de mers cu taxiul sau cu autobuzul. Trenurile circula pana la gara centrala Glasgow (calatoria dureaza 11 minute; un bilet costa £3.20). Pentru mai multe detalii, consultati www.nationalrail.co.uk.

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele firmei First’s Glasgow Shuttle (www.firstgroup.com/ukbus/glasgow) circula nonstop intre aeroport si centrul orasului Glasgow (calatoria dureaza 25 de minute; un bilet costa £6). Autobuzul 747 (AirLink) efectueaza curse spre centrul orasului via Renfrew, Braehead, Partick si Charing Cross (calatoria dureaza 50 de minute; un bilet costa £4.50). Autobuzele au curse spre diverse destinatii. Pentru detalii suplimentare consultati (www.travelinescotland.com).

Calatoria cu taxiul
Taxiurile prevazute cu aparate de taxat sunt disponibile nonstop. Statia de taxi este situata in vecinatatea cladirii terminalului. Tariful unei curse pana in centrul orasului este de circa £25; calatoria dureaza aproximativ 20 de minute, in functie de conditiile de trafic.

Servicii

Parcare auto
Locurile de parcare cu stationare pe timp limitat si durata lunga de timp sunt disponibile in Aeroportul Glasgow. Parcarile sunt gestionate de NCP (www.ncp.co.uk). Parcarea pe timp limitat se poate face in locurile special amenajate, aflate la mica distanta de terminale; sunt cateva autobuze care transporta pasagerii de la terminale la parcarea cu stationare pe durata lunga de timp. Daca faceti rezervarea locurilor de parcare in avans, pe siteul aeroportului, beneficiati de discount. O parcare rapida este disponibila in P2, unde accesul este permis pentru un tarif mai ridicat.

Inchirieri auto
Companiile Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Europcar, Hertz, National si Thrifty au reprezentante pe Aeroportul Glasgow. Operatorii au birourile localizate langa Sosiri – zboruri interne.