Aeroportul Nikola Tesla din Belgrad

  • Cod IATA: BEG
  • Deserveste: Belgrad, Serbia
  • Adresa: Сурчин, Београд 11180
  • Telefon: 011 2094000
  • Website: http://www.beg.aero/
Aeroportul Nikola Tesla din Belgrad

Informatii generale

Aeroportul Nikola Tesla se afla la 12 km vest de centrul orasului Belgrad. Aeroportul poarta numele renumitului inventator si om de stiinta sarb Nikola Tesla si deserveste capitala Serbiei, Belgrad. Este unul dintre aeroporturile cu ascensiune din Europa, iar ghidul de fata va ofera detalii care privesc accesul spre aeroport si facilitatile terminalelor.

Un birou de informatii care ofera si asistenta turistica este situat in zona "Reclamatii bagaje". Terminalele sunt gazduite de o singura cladire, iar distanta dintre ele este redusa.

Accesul auto
Din centrul Belgradului, urmati semnul care indica Autostrada A3, cunoscuta si E75, spre vest, apoi virati la stanga pe D226, care va conduce pana la intrarea in terminal.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Microbuzul A1 face legatura intre aeroport si Piata Slavija, din centrul orasului. Calatoria dureaza circa 30 de minute, iar pentru un bilet trebuie sa achitati 300 RSD. Autobuzul 72 acopera ruta de la aeroport pana in oras, iar pretul biletului este de 73 RSD, daca este cumparat in avans de la chioscul situat in aeroport. Programul autobuzelor este disponibil pe site-ul aeroportului.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile sunt disponibile in afara aeroportului. Bine ar fi sa stabiliti pretul inainte de a pleca in cursa, pentru a nu fi suprataxati, mai ales de taximetristii fara licenta care reprezinta o reala problema aici. Asigurati-va ca folositi un taxi autorizat si evitati impostorii. Printre companiile recomandate de aeroport sunt Alo taxi (tel: +381 11 356 4555) si Yellow Taxi (tel: +381 65 980 2000; www.taxi.rs). Pentru o lista completa a companiilor de taxi autorizate, consultati site-ul aeroportului. Tariful pana in centrul orasului variaza intre 1500 si 2000 RSD, iar calatoria dureaza aproximativ 25-30 minute.

Servicii

Parcare auto
Parcare auto pe termen lung si scurt este disponibila vizavi de cladirea terminalelor.

Inchirieri auto
Mai multe agentii de inchirieri auto sunt reprezentate pe aeroportul din Belgrad, inclusiv operatori locali, dar si branduri internationale, precum Avis, Budget, Dollar, Europcar Hertz, Sixt si Thrifty. Birourile operatorilor se gasesc in zona Sosiri a terminalelor.