Aeroportul International Seychelles

Aeroportul International Seychelles

Informatii generale

Aeroportul Seychelles se gaseste la 10 km sud-est de Victoria, pe insula Mahé. Denumit de localnici Aéroport de la Pointe Larue, acesta este principala cale de acces aerian in arhipelagul care reuneste 155 de insule si este localizat pe Insula Mahé. Aceia dintre voi care planuiesc o calatorie cu aceasta destinatie vor gasi in ghidul nostru detalii complete despre accesul spre aeroport cu autoturismul sau mijloacele de transport in comun, dar si informatii despre facilitatile terminalelor.

Un birou de informare turistica, care va ofera asistenta pentru rezervari hotel, este situat la Sosiri. Programul operatorilor este corelat cu cel a zborurilor. Birourile de informatii generale sunt localizate in diverse puncte din incinta terminalelor.

Transferul intre terminale
Un pasaj face legatura intre cele doua terminale. Aveti nevoie de doar 2 minute pentru a parcurge distanta dintre terminale.

Accesul auto
Din centrul orasului Victoria indreptati-va spre sud-est, pe autostrada Victoria - Providence si urmariti semnele care va indica accesul spre aeroport.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele circula in intervalul 05.30 si 19.30 si efectueaza curse cu destinatia Victoria, la intervale de 20 - 30 de minute. Autobuzele au statie pe drumul principal care trece pe langa aeroport (calatoria dureaza 20 de minute; un bilet costa aproximativ SCR4).

Calatoria cu taxiul
Taxiurile sunt disponibile nonstop in aeroport. Tariful unei curse pana in Victoria porneste de la R100.

Transportul cu helicopterul/avionul
Compania Zil Air (tel: 4 375 100; www.zilair.com) transporta pasagerii cu helicopterul, cu plecare de la Aeroportul Seychelles spre diverse insule din arhipelag. Compania Air Seychelles (tel: 4 391 000; www.airseychelles.com) efectuaza zboruri cu destinatia Insula Praslin.

Servicii

Parcare auto
Parcarea aeroportului ofera 40 de locuri cu durata limitata si 100 de locuri cu stationare lunga de timp. Ambele parcari au acces direct spre terminale.

Inchirieri auto
Companiile Avis, Hertz si Sixt, alaturi de doua companii locale, ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul Seychelles. Birourile operatorilor sunt localizate in zonele Sosiri si Plecari. Programul de functionare al birourile inchirieri auto este corelat cu programul de decolare/ aterizare al curselor.