Singapore Changi Airport Guide

Singapore Changi Airport Guide

Informatii generale

Aeroportul Changi este situat la 20 km nord-est Singapore si este un important centru pentru conexiunile aeriene din zona de sud-est a Asiei. De aici decoleaza aeronave cu peste 250 de destinatii din toata lumea. Aceia dintre voi care planuiesc o calatorie cu aceasta destinatie vor gasi in ghidul nostru detalii complete despre accesul spre aeroport cu autoturismul sau mijloacele de transport in comun, dar si informatii despre facilitatile terminalelor.

Ghiseele de informatii se gasesc in mai multe locatii din incinta terminalelor. Liniile telefonice si chioscurile prevazute cu touch-screen functioneaza in incinta aeroportului. De asemenea, puteti solicita informatii in avans, folosind websiteul aeroportului.

Transferul intre terminale
Trenul Skytrain efectueaza curse frecvente si gratuite pentru transportul pasagerilor intre terminale.

Accesul auto
Drumul cu taxa East Coast Parkway face legatura intre centrul Singapore si aeroport. Cardurile pentru achitarea taxei de drum pot fi achizitionate de la birourile de inchirieri auto din incinta aeroportului.

Transport

Calatoria cu trenul
Gara trenurilor MRT (www.smrt.com.sg) este situata sub Terminalele 2 si 3. Dureaza aproximativ 35 de minute pentru a ajunge pana in centrul orasului cu trenul (schimbati trenul la Tanah Merah); tarifele variaza intre S$1.30 si S$2.30, in functie de destinatia unde doriti sa ajungeti.

Calatoria cu autobuzul
Autobuzul nr. 36 BS Transit (www.sbstransit.com.sg) efectueaza cateva curse pe ora intre aeroport si destinatii din centrul orasului. Autobuzele pleaca din statia situata la subsolul terminalului si dureaza circa 60 de minute pentru a ajunge in centrul Singapore (tarifele pentru o calatorie sunt de aproximativ S$2). Automatele pentru biletele de calatorie nu elibereaza rest; din acest motiv, pasagerii sunt sfatuiti sa foloseasca bancnote cu valoare redusa pentru achizitionarea biletelor de calatorie de la automatele aflate in zona Sosiri.

Calatoria cu autocarul
Un autocar pleaca de la aeroport pana la Johor Bahru (calatoria dureaza 2 ore si 15 minute; un bilet costa S$7).

Calatoria cu microbuzul
Calatoria cu microbuzul, in sistem co-plata, circula de la aeroport pana la hotelurile din centrul orasului (calatoria dureaza 40 de minute; un bilet costa S$9).

Calatoria cu taxiul
Statia de taxi este localizata in vecinatatea coridorului Sosiri. Calatoria pana in centrul orasului dureaza circa 30 de minute; pentru o cursa achitati un tarif ce variaza intre $18 si S$38, in functie de destinatia exacta.

Nota: birourile destinate transportului in comun se gasesc in holul Sosiri de la fiecare terminal si va ofera informatii privind modalitatile de transport in comun de la/spre aeroport.

Servicii

Parcare auto
Aeroportul dispune de 6 parcari. Locurile neacoperite sunt localizate in P1 si deservesc terminalul 1, in timp ce pacarile 2B si 2A deservesc Terminalul 2; parcarea 3B deserveste terminalul 3. O parcare cu un numar redus de locuri este localizata langa fostul terminal destinat curselor lowcost.

Parcare auto
Companiile Avis si Budget au ghiseele localizate in terminalele 1, 2 si 3, in timp ce birourile companiei Hertz pot fi gasite in terminalele 2 si 3.