Aeroportul Joze Pucnik - Ljubljana

Aeroportul Joze Pucnik - Ljubljana

Informatii generale

Aeroportul Jože Pučnik deserveste capitala sloveniei Ljubljana. Ghidul nostru va ofera detalii despre accesul spre aeroport cu mijloacele de transport in comun sau autoturismul, dar si informatii despre facilitatile terminalelor. Biroul de infomatii este situat in zona Plecari, in timp ce biroul de informare turistica este localizat la Sosiri.

Accesul auto
Din Ljubljana, cel mai scurt drum pana la aeroport este sa parcurgeti autostrada E61. Astfel, din centrul orasului indreptati-va spre nord, pe E61 si urmariti semnele spre Brnik, apoi spre aeroport.

Transport

Calatoria cu trenul
Autobuzele locale circula intre aeroport si gara din Ljubljana, de unde va puteti imbarca spre destinatii nationale sau internationale (www.slo-zeleznice.si).

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele locale (www.ap-ljubljana.si) asigura transportul pasagerilor de la aeroport pana la Ljubljana, Kamnik si Kranj. Un alt autobuz privat efectueaza curse intre aeroport si centrul capitalei (calatoria dureaza aproximativ 30 de minute; un bilet costa €4.10).

Calatoria cu taxiul
Statia de taxi este situata vizavi de terminal. Taxiurile sunt disponibile inainte de aterizarea curselor interne/internationale. Puteti face rezervari in avans, la (tel: (05) 906 0777; airporttaxi.si). Tarifele pentru o cursa pana in centrul orasului pornesc de la €40.

Servicii

Parcare auto
O parcare dispusa pe mai multe niveluri, localizata vizavi de terminal, ofera peste 1.300 de locuri. O alta parcare, aflata ceva mai departe de terminal, dispune de 900 de locuri. Distanta pana la terminal poate fi parcusa pe jos. Locurile disponibile din parcari sunt indicate pe panoul electronic situat la intrarea in parcare.

Inchirieri auto
Companiile internationale Advantage, Avis, Budget, Dollar & Thrifty Car Rental, Europcar, Hertz si Sixt, alaturi de cativa operatori locali ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul Ljubljana.