Aeroportul Alicante -Elche

Aeroportul Alicante -Elche

Informatii generale

Aeroportul se gaseste la 9 km sud de Alicante si este principala cale de acces aerian spre renumita zona turistica Costa Blanca din Spania si se situeaza in topul celor mai aglomerate aeroporturi din tara. Ghidul nostru va ofera detalii despre accesul spre aeroport cu mijloacele de transport in comun sau cu autoturismul, dar si detalii despre facilitatile terminalelor. Birourile de informatii sunt localizate in zona check-in si in zona Plecari.

Accesul auto
Din centrul orasului Alicante, parcurgeti N-332 de-a lungul coastei, inainte de a vira dreapta pe N-338. Acest drum are o banda special destinata pentru accesul spre aeroport. Daca veniti din Benidorm indreptati-va spre sud, pe E-15 si virati spre est, pe A-70. De aici, urmariti semnele care va indica accesul spre aeroport.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Autobuzul public C6 circula sub sigla Subús (www.subus.es) la intervale de 20 de minute spre /de la statia centrala din Alicante (calatoria dureaza aproximativ 20 de minute; un bilet costa €3.85). Alte autobuze circula spre Elche, Benidorm si Murcia. Toate autobuzele pleaca din statia situata vizavi de coridorul Sosiri.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile va stau la dispozitie in fata coridorului Sosiri (calatoria pana la Alicante dureaza 15 - 20 minute; tarifele pentru o cursa pornesc de la €20). Detalii suplimentare despre calatoria cu taxiul obtineti la tel: +34 965 427 777.

Servicii

Parcare auto
Cele doua parcari ale aeroportului ofera un total de 3000 de locuri de parcare. Una dintre parcari este situata vizavi de cladirea terminalului, in timp ce alta se gaseste langa terminal. Ambele parcari ofera locuri cu stationare limitata si durata lunga de timp.

Inchirieri auto
Printre companiile care ofera servicii de inchirieri auto in aeroport se numara Avis, Centauro, Enterprise, Europcar, Goldcar Rental, Hertz, Record Go si Sixt. Birourile operatorilor sunt localizate la parterul terminalului, in zona publica.