Aeroportul Barcelona

Aeroportul Barcelona

Informatii generale

Aeroportul se gaseste la 12 km sud-vest de centrul Barcelonei. Cunoscut oficial sub numele Barcelona-El Prat, acesta este al doilea mare aeroport din Spania si deserveste imprejurimile regiunii Catalonia. Aceia dintre voi care planuiesc o calatorie cu aceasta destinatie vor gasi in ghidul nostru detalii complete despre accesul spre aeroport cu autoturismul sau mijloacele de transport in comun, dar si informatii despre facilitatile terminalelor.

Birourile de informatii sunt disponibile in aeroport; 7 ghisee sunt localizate in Terminalul 1, alte 4 se gasesc la Terminalul 2. Birourile de informare turistica sunt localizate la terminalul 1 si la primul etaj de la Terminalul 2, la Sosiri; in coridorul B al terminalului 2 gasiti un ghiseu pentru rezervari hotel.

Transferul intre terminale
Un pasaj pietonal face legatura intre coridoarele A, B si C de la Terminalul 2, in timp ce un microbuz transporta gratuit pasagerii intre Terminalele 1 si 2, la intervate le 4 minute.

Accesul auto
Din centrul Barcelonei mergeti pana la sensul giratoriu si virati pe Barcelona - Castelldefels – autosrada C-31 (care face legatura cu Barcelona - Sitges – autostrada C-32). De aici, virati la iesirea 192 pentru a intra pe drumul care va duce la aeroport.

Transport

Calatoria cu trenul
Trenurile suburbane R2 (www.renfe.com) fac legatura intre aeroport si centrul Barcelonei - Estació de Franςa, avand si statii intermediare (calatoria dureaza aproximativ 30 - 45 de minute; un bilet costa €3.80). Gara aeroportului este conectata de Terminalul 2 printr-un pasaj. Microbuzele transporta gratuit pasagerii de la terminalul 1 pana la gara.

Calatoria cu autobuzul
Autobuzul Aerobús (www.aerobusbcn.com) circula spre Plaça de Catalunya, cu plecari din fata terminalului 1 (calatoria dureaza 35 de minute; un bilet costa €5.90). Biletele de calatorie pot fi achitate la urcarea in autobuz. Autobuzele locale AMB 46, L77 si N17 (www.tmb.cat) pleaca din fata terminalelor 1 si 2 (coridoarele B si C), avand diverse destinatii din centrul Barcelonei; (calatoria dureaza 45 de minute; un bilet costa €5.90). Exista si un autobuz de noapte care circula la intervale de 20 de minute, intre orele 22.00 si 05.00.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile stationeaza in vecinatatea terminalelor (calatoria dureaza 25-35 de minute; tarifele pentru o cursa pornesc de la €20).

Servicii

Parcare auto
Aeroportul pune la dispozitia pasagerilor 20.000 de locuri de parcare. Locurile cu acces pe timp limitat sunt localizate in fata fiecarui terminal. Parcarile PA si PC sunt conectate de Terminalul 2 printr-un pod. Parcarea pe termen lung este situata la mica distanta de ambele terminale, de unde pasagerii sunt transportati gratuit cu microbuzul pina la terminale. Parcarea VIP, care ofera locuri securizate, este disponibila in vecinatatea terminalelor.

Inchirieri auto
Companiile Avis, Enterprise/Atesa, Europcar, Hertz si Sixt ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul Barcelona. Birourile operatorilor sunt localizate in ambele terminale.