Aeroportul Bilbao

Aeroportul Bilbao

Informatii generale

Aeroportul Bilbao este situat la aproximativ 11 km nord de centrul orasului Bilbao si deserveste cateva orase importante din Regiunea Basca a Spaniei. Ghidul de fata va ofera detalii despre accesul spre aeroport si facilitatile terminalului. Un punct de informare al pasagerilor este situat in holul check-in si in vecinatatea biroului de Reclamatii bagaje.

Accesul auto
Din centrul orasului Bilbao, indreptati-va spre nord, pe Recalde Zumarkalea, spre Colón de Larreátegui, virati la dreapta pe N-637 spre Aireportua, care este foarte bine semnalizat. Alegeti iesirea 11, pe N633, care va duce direct la terminal.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Autobuzul A3247, care circula sub sigla Bizkaibus, face legatura intre aeroport si centrul orasului Bilbao. Calatoria dureaza 20 de minute, iar biletul costa 1,40 euro/persoana. Autobuzele pleaca la fiecare 30 de minute, in intervalul 06.15 – 00.00. Alte autobuze fac legatura intre aeroport si destinatii ca San Sebastián, Zarautz, Arrasate, Bergara si Elbar.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile prevazute cu aparat de taxat sunt disponibile in afara terminalului. Calatoria pana in oras dureaza 15 minute, in functie de trafic, iar tariful este in medie de 25 euro.

Servicii

Parcare auto
Parcarea pe termen scurt (pana la 30 de minute) este situata vizavi de terminal. Parcarea principala, cu o capacitate de aproape 3000 de locuri, se gaseste la aproximativ 100 m distanta si este conectata de cladirea terminalului printr-un tunel. Parcarea pe termen lung este situata in apropierea terminalului, unde se ajunge printr-o pasarela acoperita.

Inchirieri auto
Avis, Enterprise, Europcar, Hertz si Sixt ofera servicii de inchirieri auto pe aeroportul din Bilbao. Birourile operatorilor se gasesc in zona parcarilor, vizavi de terminal.