Aeroportul Ibiza

Aeroportul Ibiza

Informatii generale

Aeroportul Ibiza este singurul care deseveste Insulele Baleare - Ibiza si Formentera. Ghidul nostru va ofera detalii despre accesul spre aeroportul cu autoturismul sau mijloacele de transport in comun, dar si informatii despre facilitatile terminalelor.

Un birou de informatii este situat in holul Sosiri, in timp ce un serviciu de informatii pentru pasageri este disponibil in zona check-in. Consiliul Insulelor Ibiza si Formentera ofera informatii turistice in zona Sosiri.

Accesul auto
Din Ibiza, indreptati-va spre sud, pe autostrada E20. Din San Antonio, intrati pe PM-803 (Ibiza-San José), via Sant Josep, si iesiti pe la ‘Km4’.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele liniei 10 fac legatura intre aeroport si orasul Iniza (calatoria dureaza 30 minute; pentru un bilet achitati €4.30), in timp ce autobuzul liniei 9 merge pana la San Antonio (calatoria dureaza 45 minute; un bilet de calatorie costa €4). Alte autobuze, cu frecventa sezoniera, circula pe insula. O linie telefonica unde va pot fi furnizate informatii despre autobuze si rutele lor poate fi apelata din holul Sosiri.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile companiei Radiotaxi de San José efectueaza curse de la aeroport pana in centrul orasului Ibiza - Playa d'en Bossa, San Antonio, Santa Eulària, San José si San Juan (calatoria dureaza 20 minute; costul unei curse este de €18). Statia de taxi este situata in vecinatatea terminalului.

Transportul pe apa
Exista curse regulate cu feribotul din Ibiza pana la Formentera (calatoria dureaza 45 minute; un bilet costa €17.50). Pentru mai multe informatii referitoare la tarife si orar, apelati la biroul de informatii turistice din aeroport.

Servicii

Parcare auto
Aproape 500 de locuri de parcare va stau la dispozitie pe Aeroportul Ibiza. Accesul este gratuit pentru primele 15 minute in Zona Azul (zona albastra) pentru imbarcare/debarcare pasageri. Parcarea pentru o perioada lunga de timp este permisa in parcarea principala, situata vizavi de terminal. Si aici primele 30 de minute sunt gratuite.

Inchirieri auto
Companiile Avis, Enterprise, Europcar si Hertz ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul din Ibiza. Birourile operatorilor se gasesc la Sosiri.