Aeroportul Malaga

Aeroportul Malaga

Informatii generale

Aeroportul se gaseste la 8 km sud-vest de centrul orasului Malaga si la 5 km nord de Torremolinos. Cunoscut si sub numele Málaga-Costa Del Sol, acesta este recunoscut ca fiind o importanta poarta de acces spre renumita regiune Costa Del Sol. Aceia dintre voi care planuiesc o calatorie cu aceasta destinatie vor gasi in ghidul nostru detalii complete despre accesul spre aeroport cu autoturismul sau mijloacele de transport in comun, dar si informatii despre facilitatile terminalelor.

Punctele de informare pentru pasageri se gasesc la Sosiri – terminalele 2 si 3 si la Plecari - terminalul 2. Operatorii care va pot oferi asitenta in mai multe limbi straine sunt usor de identificat dupa jachetele verzi, motiv pentru care sunt deseori denumiti "Jachetele verzi". Companiile de zbor au ghisee individuale dedicate pasagerilor, amenajale la Sosiri si Plecari.

Transferul intre terminale
Cele trei terminale sunt localizate in apropiere unul de celalalt, iar distanta intre ele poate fi parcursa pe jos.

Accesul auto
Din centrul Málaga intrati pe bdul. Manuel Agustin Heredia, spre est si virati la dreapta pe bdul. Ingeniero José Maria Garnica. De aici, faceti stanga pe Calle Héroe de Sostoa. Acest drum se intersecteaza cu MA-21, care trece pe langa intrarea in aeroport.

Transport

Calatoria cu trenul
Trenurile locale (linia C1) (www.renfe.com) leaga terminalul 3 al aeroportului cu centrul orasului in 12 minute, pentru un tarif de €1.70. Trenurile circula in intervalul 07.00-20.00 (uneori pana la 21.00) cu destinatia Torremolinos si Fuengirola.

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele Airport Express A (www.emtmalaga.es) fac legatura intre aeroport si centrul Málaga (calatoria dureaza aproximativ 15 minute; un bilet costa €3). Autocarele care efectueaza curse pe distante lungi pleaca de la aeroport cu destinatii precum Torremolinos (calatoria dureaza 30 de minute; un bilet costa €3.55) si Marbella (calatoria dureaza 45 de minute; un bilet costa €8). Detalii complete sunt disponibile pe siteul aeroportului.

Calatoria cu taxiul
Statiile de taxi sunt localizate la Sosiri – terminalul 3 si Plecari - terminalul 2. Taxiurile pot fi rezervate la Radiotaxi (www.taxienmalaga.net) sau Unitaxi (www.unitaxi.es). Tarifele pana in zona centrala Málaga pornesc de la €20 si cresc semnificativ in sezonul turistic de varf, in timpul sarbatorilor publice sau in weekend.

Servicii

Parcare auto
O parcare cu 5 niveluri, care ofera locuri cu acces pe termen limitat, este localizata la intrarea in aeroport si dispune de 2.500 de locuri. Parcarea este conectata pe latura de nord cu parcarea express P2. Parcarea cu acces pe termen lung este situata in vecinatatea terminalului. O parcare cu acces gratuit este situata langa gara. Serviciul valet parking este disponibil, la cerere. Locurile de parcare pot fi rezervate online, pe siteul aeroportului.

Inchirieri auto
Companiile Avis, Europcar, Goldcar, Hertz, Enterprise Atesa, Record Go si Sixt ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul Malaga. Birourile operatorilor sunt localuzate la Sosiri - Terminalele 2 si 3.