Aeropotul Palma de Mallorca

Aeropotul Palma de Mallorca

Informatii generale

Aeroportul se afla la 8 km est de insula baleara Palma de Mallorca. Este al treilea cel mai aglomerat aeroport din Spania si gazduieste numeroase curse spre destinatii internationale. Ghidul nostru se va dovedi util celor care calatoresc cu aceasta destinatie, oferindu-le detalii despre accesul spre aeroport cu mijloacele de transport in comun sau cu autoturismul, dar si informatii despre facilitatile terminalelor.

Birourile de informatii sunt localizate la Sosiri, Plecari si in zona check-in a terminalului. Operatorii serviciului clienti pot fi recunoscuti cu usurinta dupa jachetele albastre, care va stau la dispozitie la nivelul al doilea al terminalului. Un birou de informare turistica este situat la parterul terminalului.

Accesul auto
Din centrul orasului Palma puteti ajunge rapid la aeroport. Indreptati-va pe Ma-19, spre est si virati la iesirea 7A, care va duce direct la terminalul aeroportului.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Autobuzul nr.1 (www.emtpalma.es) pleaca de la aeroport cu destinatia Dic de l'Oest (calatoria dureaza 30 de minute; un bilet costa €3). Statia de autobuz este situata in fata parcarii multietajate, vizavi de poarta D, de la coridorul Sosiri, in timp ce in afara zonei check-in, vizavi de drumul de acces spre aeroport, este amenajata o alta statie. Autobuzul 21 efectueaza opiri la marile hoteluri din S'Arenal (calatoria dureaza 40 de minute; un bilet costa €3).

Calatoria cu taxiul
Taxiurile stationeaza in vecinatatea coridorului Sosiri. Companiile de taxi care efectueaza curse cu destinatia centrul orasului Palma sunt Fono Taxi (tel: +34 971 728 081), Radio Taxi (tel: +34 971 755 440) si Palma Taxi (tel: +34 971 401 414). Calatoria cu taxiul dureaza aproximativ 15 minute, iar tariful unei calatorii de la aeroport presupune plata unui tarif suplimentar de €2.90. Tariful minim pentru o cursa de la aeroport porneste de la €3.12.

Servicii

Parcare auto
O parcare mutietajata, prevazuta cu patru niveluri, este situata langa terminal. Parterul parcarii este folosit de companiile care ofera servicii de inchirieri auto in incinta aeroportului. Parcarea este prevazuta cu scari rulante si pasaje acoperite care fac legatura cu treminalul, pana la zona Plecari. Parcarea pe termen lung este permisa in parcarea neacoperita, aflata la mica distanta de terminal, de unde pasagerii sunt transportati gratuit cu microbuzul pana la terminal. Locurile de parcare pot fi rezervate in avans, pe siteul aeroportului.

Inchirieri auto
Companiile care ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul Palma de Mallorca sunt Avis, Europcar, Enterprise Atesa, Goldcar, Hertz, Record Go si Sixt. Ghiseele operatorilor sunt localizate la Sosiri, iar parcarea pentru inchirieri auto este localizata la parterul parcarii multietajate.