Aeroportul San Pablo - Sevilla

Aeroportul San Pablo - Sevilla

Informatii generale

Aeroportul San Pablo se gaseste la 10 km nord-est de Sevilla, la granita orasului La Rinconada. Acesta este principala cale de acces aerian in renumitul oras turistic Sevilla, din regiunea spaniola Andalusia. Aceia dintre voi care planuiesc o calatorie cu aceasta destinatie vor gasi in ghidul nostru detalii complete despre accesul spre aeroport cu autoturismul sau mijloacele de transport in comun, dar si informatii despre facilitatile terminalelor.

Birourile de informatii ale aeroportului sunt localizate la parterul terminalului. Un birou de informare turistica poate fi gasit tot la parter. Un birou care va poate acorda asistenta pentru rezervarile hoteliere este situat langa biroul de turism si raspunde la (tel: (954) 676 549).

Accesul auto
Din Sevilla intrati pe bvd. Kansas City, care face legatura cu Autostrada A4, spre Madrid si virati la km 533 pentru a ajunge la aeroport. Daca veniti din Cadiz sau Huelva intrati pe SE30, care se intersecteaza cu autostrada A4 si virati la km 533. Pasagerii care vin din Córdoba, ar trebui sa vireze pe A4, inainte de a ajunge in Sevilla. La km 533 intrati pe drumul care merge direct la aeroport.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Compania de transport urban din Sevilla (www.tussam.es) pune la dispozitia pasagerilor autobuze care fac legatura intre aeroport – Gara Santa Justa si Jardines del Prado, din centrul orasului, cu plecari la intervale de 20 - 30 de minute, intre orele 05.00 – 01.15. Statia de autobuz este situata in vecinatatea terminalului. Calatoria dureaza aproximativ 25 de minute; un bilet costa €4 (€6 achitati pentru retur).

Calatoria cu taxiul
Taxiurile pot fi gasite in refugiul special destinat situat vizavi de terminal. Companiile Radiotaxi Giralda (tel: 954 675 555), Radiotaxi (tel: 954 580 000) si Teletaxi (tel: 954 622 222) efectueaza curse cu plecare de la aeroport. Calatoria pana in centrul Sevilla dureaza intre 15 si 20 de minute. Un tarif fix de €21.89 se percepe pentru cursele din timpul saptamanii, intre 07.00 si 21.00, in timp ce in weekend tariful creste la €30.50.

Servicii

Parcare auto
Cele doua parcari ale aeroportului ofera 900 de locuri de parcare cu stationare limitata si durata lunga de timp.

Inchirieri auto
Companiile Avis, Enterprise, Europcar, Hertz si Sixt ofera servicii de inchirieri auto in incinta aeroportului. Birourile operatorilor sunt localizate in zona Sosiri.