Aeroportul Valencia

Aeroportul Valencia

Informatii generale

Aeroportul se gaseste la 8 km vest de Valencia. Al treilea mare aeroport din Spania, acesta gazduieste curse spre numeroase destinatii din Europa. Parcurgeti ghidul nostru daca doriti sa aflati detalii despre accesul spre aeroport cu mijloacele de transport in comun sau cu autoturismul, dar si informatii despre facilitatile terminalelor. Birourile de informatii sunt localizate in zona centrala a parterului si la primul nivel al terminalului, in timp ce un birou de informare turistica este situat la parter.

Accesul auto
Aeroportul se gaseste in vestul Valenciei, in provincia Manises si Quart de Poblet. Drumul national N-220, care face legatura spre vest cu A-3 si spre nord cu V-30 din Valencia, va duc la aeroport.

Transport

Calatoria cu metroul
Metroul Valencia (www.metrovalencia.es) face legatura aeroportului cu centrul Valenciei si zona portuara. Calatoria cu metroul Liniei 3 dureaza in jur de 25 de minute; pentru un bilet achitati €3.90.

Calatoria cu autobuzul
Autobuzul local nr. 150, (www.emtvalencia.es), efectueaza curse de la aeroport pana la statia centrala din centrul orasului, in intervalul 05.25 – 23.55 (calatoria dureaza 45 de minute; un bilet costa €1.50).

Calatoria cu taxiul
Taxiurile stationeaza vizavi de coridorul Sosiri. Companiile oficiale sunt Radio Taxi Manises (tel: +34 961 521 155), Radio Taxi Valencia (tel: +34 963 703 333), Taxco (tel: +34 902 024 972) si Taxis de Valencia (tel: +34 961 119 977). Pentru cursele de la aeroport pana la Valencia se percep tarife suplimentare de €4.95.

Servicii

Parcare auto
Locurile de parcare cu stationare limitata si durata lunga de timp sunt disponibile in aeroport. Parcarea P1, cu cele 400 de locuri cu acces pe termen limitat, se gaseste vizavi de cladirea terminalului, in timp ce parcarea cu stationare lunga de timp este situata ceva mai departe de terminal; distanta poate fi parcursa insa pe jos.

Inchirieri auto
Companiile Avis, Enterprise, Europcar si Hertz ofera servicii de inchirieri auto in incinta aeroportului. Zona pentru inchirieri auto este situat vizavi de parcarea principala, in fata cladirii terminalului.