Aeroportul Gothenburg – Landvetter

Aeroportul Gothenburg – Landvetter

Informatii generale

Aeroportul se gaseste la 25 km este de orasul suedez Gothenburg. Dupa inchiderea Aeroportului Gothenburg in ianuarie 2015, acesta a inceput sa gazduiasca doar curse internatinale. Aceia dintre voi care planuiesc o calatorie cu aceasta destinatie vor gasi in ghidul nostru detalii complete despre accesul spre aeroport cu autoturismul sau mijloacele de transport in comun, dar si informatii despre facilitatile terminalelor.

Un birou de informatii cu program nonstop este situat in zona check-in. Operatorii de la biroul de informatii va pot oferi detalii despre zborurile charter, facilitatile parcarilor, asistenta pentru rezervari hoteluri si obiecte pierdute in aeroport.

Transferul intre terminale
Cele doua terminale ale aeroportului sunt interconectate.

Accesul auto
Din Gothenburg intrati pe sos. 40, spre est, pe directia Borås; Aeroportul Gothenburg-Landvetter este localizat pe autostrada. Pasagerii care vin din Oslo, Malmö, Karlstad sau Stockholm ar trebui sa urmareasca semnele care indica accesul spre aeroport. Cand va apropiati de Gothenburg, virati la indicatorul Flygplatsmotet, pentru a ajunge la aeroport.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele publice (www.vasttrafik.se) pleaca de la aeroport. Autobuzul nr. 615 circula spre Landvetter via Härryda Church, in timp ce autobuzul nr. 616 merge la Rävlanda via Hällingsjö si Landvetter. Programul autobuzelor este disponibil la biroul de informatii.

Calatoria cu autocarul
Autocarele Flygbussarna Airport (www.flygbussarna.se) circula spre Gothenburg si Borås. La orele de varf, autocarele pleaca la intervale de 15 minute. Calatoria pana la Gothenburg dureaza 40 de minute; un bilet costa kr.89.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile opereaza sub sigla mai multor companii, inclusiv Taxibokning (www.taxibokning.se), Taxi Kurir (www.taxikurir.se) si VIP Taxi (www.viptaxi.se). De cele mai multe ori taxiurile percep tarife fixe pana in centrul orasului Gothenburg si spre alte destinatii, cu plecare de la aeroport. Rezervarea in avans se poate face online la compania Taxibokning (www.taxibokning.se). Tarifele pentru o calatorie pana in centrul orasului Gothenburg pornesc de la Kr. 500; calatoria dureaza aproximativ 20 de minute.

Servicii

Parcare auto
Aeroportul ofera pasagerilor mai mult de 10.000 de locuri de parcare. Acestea sunt localizate in parcarea multietajata (P3 si P4); parcarea cu locuri pe termen scurt sunt disponibile in Parcarile S1 si P2 - zboruri interne si (S2, S3, S4) - zboruri internationale, in timp ce parcarile (P5, P6 si P7), cu acces pe termen lung, ofera tarife reduse. Un birou pentru achitarea parcarii este situat la biroul de informatii Luftfartsverket din zina check-in – zboruri internationale. Pentru detalii suplimentare contactati Serviciul Parcari la (tel: +46 10 109 6807).

Inchirieri auto
Companiile Avis, Budget, Enterprise, Europcar, Hertz si Sixt ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportului Gothenburg – Landvetter. Birourile operatorilor sunt localizate in parcarea multietajata.