Aeroportul Cardiff

Aeroportul Cardiff

Informatii generale

Aeroportul Cardiff este situat in Rhoose, la 20 km vest de centrul orasului Cardiff si la 16 km de intersectia 33 de pe M4. Aeroportul opereaza atat curse interne cat si internationale si este cel mai mare din Scotia, deservind regiunea de sud a tarii. Aceia dintre voi care aveti in plan o calatorie cu aceasta destinatie vor gasi in ghidul nostru detalii despre facilitatile terminalelor dar si informatii despre accesul spre aeroport cu autoturismul si mijloacele de transport in comun.

Serviciul de asistenta al aeroportului va poate oferi informatii generale. Operatorii pot fi contactati de la telefoanele disponibile in incinta terminalului. Informatii diverse puteti obtine si de la panoul principal de informatii din aeroport. Centrul de informare turistica este situat la Sosiri si ofera detalii despre atractiile turistice locale.

Accesul auto
Din M4 iesiti pe la intersectia 33 si indreptati-va spre sud, pe A4232. Virati la prima iesire spre A4232 la Culverhouse Cross si urmariti semnele care va indica accesul spre Aeropotul Cardiff pe drumurile A4050 si A4226. Din centrul Cardiff, indreptati-va spre vest, pe A4232 si virati pe Culverhouse Cross si urmati A4050 si A4226 care va conduc spre aeroport.

Transport

Calatoria cu trenul
Trenurile Arriva Wales (www.arrivatrainswales.co.uk) circula in ambele directii intre statia centrala Cardiff si Statia Rhoose (calatoria dureaza 30 de minute; un bilet costa £4.30); trenurile pleaca la din ora in ora, de luni pana sambata si la intervale de 2 ore, in zilele de duminica. Un microbuz transporta pasagerii de la statia Rhoose pana la aeroport in 5 10 minute; o calatorie costa £1).

Calatoria cu autobuzul
Autobuzul Cardiff Bus T9 (www.traveline-cymru.info) are curse intre statia centrala din Cardiff si aeroport, cu plecari la intervale de 20 de minute (calatoria dureaza 30 de minute; un bilet costa £5).

Calatoria cu taxiul
Compania Checker Cars (www.checkercars.com) este partenerul oficial al Aeroportului Cardiff Airport. Taxiurile lor stationeaza in afara coridorului Sosiri si pot fi rezervate in avans. Se percep tarife fixe, astfel pentru o calatorie pana in centrul orasului Cardiff achitati aproximativ £31.

Servicii

Parcare auto
Parcarea cu acces pe termen limitat este situata vizavi de cladirea terminalului, in timp ce parcarea cu stationare pe durata lunga de timp se gaseste ceva mai departe de terminal, de unde pasagerii sunt transportati, in mod gratuit, cu un mirobuz. Soferii care insotesc pasagerii sau asteapta sosirea acestora pot stationa 10 minute in fata terminalului pentru un mic tarif; exista si posibilitatea stationarii gratuite pentru cel mult 20 de minute in Park 1; locurile de parcare pot fi rezervate online, pe siteul aeroportului.

Inchirieri auto
Companiile Alamo, Enterprise, Europcar, Hertz si National ofera servicii de inchirieri auto in Aeroportul Cardiff.