Aeroportul International Don Mueang - Bangkok

  • Cod IATA: DMK
  • Deserveste: Bangkok, Thailanda
  • Adresa: 222 ถนน วิภาวดีรังสิต Khwaeng Sanambin, Khet Don Mueang, Krung Thep Maha Nakhon 10210
  • Telefon: 02 535 1111
  • Website: http://donmueangairportthai.com/th
Aeroportul International Don Mueang - Bangkok

Informatii generale

Aeroportul Don Mueang se gaseste la 24 km nord de Bangkok si este cel mai mic dintre cele doua aeroporturi internationale care deservesc capitala Thailandei, fiind unul dintre cele mai vechi aeroporturi comerciale din lume. Aceia dintre voi care aveti in plan o calatorie cu aceasta destinatie, vor gasi in ghidul nostru detalii despre facilitatile terminalelor dar si informatii despre accesul spre aeroport cu autoturismul sau mijloacele de transport in comun. Ghiseele de informatii ale aeroportului sunt localizate la Sosiri si Plecari.

Transferul intre terminale
Microbuzele aeroportului transporta gratuit pasagerii intre terminale.

Accesul auto
Principalul drum care face legatura intre aeroport si centrul capitalei Bangkok este sos. Vibhavadi Rangsit; pentru a calatori spre Bangkok intr-un timp mai scurt, puteti alege autostrazile cu taxa.

Transport

Calatoria cu trenul
Trenurile pleaca din statia Don Mueang, aflata vizavi de aeroport, cu destinatia Gara centrala Hua Lumpong din Bangkok (calatoria dureaza aproximativ 50 de minute). De aici, puteti face conexiune cu trenurile care merg spre destinatii din toata tara.

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele prevazute au aer conditionate pleaca din statia situata in fata coridorului Sosiri. Acestea fac opriri la cateva hoteluri din capitala - Grand Palace, Sukhumvit si la Gara Hua Lumpong. Autobuzele locale au si ele curse spre Gara Hua Lumpong, Silom Road si terminalele de autobuze din sudul si estul capitalei. Autobuzul special nr. A1 efectueaza curse spre Bangkok, cu plecare la intervale de 20 de minute, intre orele 08.30-23.30.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile prevazute cu aparate de taxat (identifiate dupa placutele de inregistrare - negru cu galben) pot fi chemate in afara coridorului Plecari. Pasagerii sunt sfatuiti sa calatoreasca doar cu taxiurile autorizate si sa se asigure ca soferul a pornit aparatul de taxat la plecarea in cursa. Ideal ar fi sa notati pe o hartie destinatia unde vreti sa ajungeti in limba thailandeza si sa o aratati soferului la urcarea in taxi. In general, taximetristii au tendinta de a cere tarife peste cele inregistrate cu aparatul de taxat, asa ca ar trebui sa fiti pregatiti pentru o negociere. Oricum, tarifele pentru o cursa pana in centrul Bangkok pornesc de la ฿400. Durata calatoriei variaza intre 30 si 90 de minute, in functie de conditiile de trafic.

Servicii

Parcare auto
O parcare multietajata, prevazuta cu trei niveluri, este localizata in fata cladirii terminalului.

Inchirieri auto
Companiile internationale Avis, Budget, Hertz si National au reprezentate in aeroport; birourile operatorilor sunt localizate in zona Sosiri a terminalului. Calatorii straini trebuie sa stie ca nu sunt sfatuiti sa conduca autoturismul prin Bangkok, mai ales daca nu sunt obisnuiti cu traficul extrem de aglomerat din centrul capitalei.