Aeroportul Suvarnabhumi - Bangkok

  • Cod IATA: BKK
  • Deserveste: Bangkok, Thailanda
  • Adresa: 999 หมู่ 1 Tambon Nong Prue, Amphoe Bang Phli, Chang Wat Samut Prakan 10540
  • Telefon: 02 132 1888
  • Website: http://www.suvarnabhumiairport.com/
Aeroportul Suvarnabhumi - Bangkok

Informatii generale

Aeroportul Suvarnabhumi este situat la 28 km est de Bangkok. Este, de altfel, cel mai are din Bangkok si un important punct de conexiuni aeriene in Asia, care gazduieste numeroase curse interne si internationale. Aceia dintre voi care aveti in plan o calatorie cu aceasta destinatie vor gasi in ghidul nostru detalii despre facilitatile terminalelor dar si informatii despre accesul spre aeroport cu autoturismul sau mijloacele de transport in comun.

10 birouri de informatii sunt localizate in mai multe puncte din terminale, atat la zboruri interne cat si internationale. Websiteul aeroportul ofera un serviciu chat online unde puteti primi informatii in timp real.

Transferul intre terminale
Un microbuz cu program nonstop circula intre terminal, parcari si hotelul Novotel din aeroport.

Accesul auto
Accesul spre Aeroportul Suvarnabhumi se poate face din cinci autostrazi diferite care au conexiune cu soseaua de centura a capitalei thailandeze. Principalul drum de acces (si cel mai convenabil) de la aeroport este soseaua suspendata care merge spre nord de la terminal, spre Autostrada 7, care face legatura intre Bangkok si Chonburi. Intrati pe acest drum cu taxa pe directia vest, spre centrul Bangkok.

Transport

Calatoria cu trenul
Trenul Airport Link (www.srtet.co.th) circula nonstop, cu plecare de la statia situata sub cladirea terminalului. Trenurile rapide Makkasan Express opresc in statia Makkasan (calatoria dureaza 15 minute; un bilet costa ฿90) si fac legatura cu centrul orasului, in timp ce trenurile express Phaya Thai circula nonstop pana la statia Phaya Thai, din centrul orasului (calatoria dureaza 17 minute; un bilet costa ฿90). Un tren mai lent, care opreste in 7 statii, ajunge in centrul capitalei in aproximativ 30 de minute; un bilet costa ฿45.

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele BMTA efectueaza curse pe 4 rute diferite spre Bangkok. Calatoria pana in centrul capitalei dureaza aproximativ 45 de minute, iar tariful unei calatorii porneste de la ฿24. Autobuzele locale pleaca de la Centrul de Transport Public, unde se poate ajunge cu ajutorul microbuzelor si circula spre diverse destinatii din Bangkok.

Calatoria cu microbuzul
De la aeroport pleaca un microbuz public care circula pe rute prestabilite, la intervale fixe de timp, in diverse destinatii din Bangkok si imprejurimi.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile pot fi gasite in fata coridorului Sosiri. Se recomanda pasagerilor sa faca rezervarea taxiurilor la ghiseele din aeroport. Pentru orice cursa efectuata, soferului de taxi i se va achita un tarif suplimentar de ฿50, peste tariful calatoriei; pentru o cursa pana in centrul Bangkok achitati intre ฿300-350.

Servicii

Parcare auto
Parcarea cu acces pe durata limitata de timp este situata vizavi de terminalul principal. Parcarea pe durata lunga de timp se gaseste ceva mai departe de terminal, langa Centrul pentru transport public.

Inchirieri auto
Centrul de inchirireri auto se afla in afara coridorului Sosiri – zboruri internationale. Printre companiile care ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul Suvarnabhumi sunt Avis, Budget, Sixt, National, la care se adauga cativa operatori locali. Masinile inchiriate vor fi returnate la biroul Serviciului Inchirieri Auto, situat in Centrul pentru transport public.