Aeroportul International Phuket

  • Cod IATA: HKT
  • Deserveste: Phuket, Thailanda
  • Adresa: Mai Khao, Thalang District, Phuket 83110
  • Telefon: 076 351 166
  • Website: http://phuketairportthai.com/
Aeroportul International Phuket

Informatii generale

Aeroportul omonim se afla la 32 km nord de orasul Phuket si deserveste renumita zona turistica – Insula Phuket, fiind unul dintre cele mai aglomerate din tara. Ghidul nostru va ofera informatii despre accesul spre aeroport cu mijloacele de transport in comun sau cu autoturismul, dar si detalii despre facilitatile terminalelor. Birourile de informatii sunt localizate zonele Plecari si Sosiri. Serviciul de informatii turistice se afla in zona Plecari.

Accesul auto
Accesul spre aeroport, venind din centrul orasului Phuket, este facil. Urmati drumul principal Thepkasatri si fiti atenti la semnele care va indica intrarea in aeroport.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele pleaca din Phuket spre aeroport din ora in ora; calatoria dureaza aproximativ 40 de minute; pentru un bilet achitati THB100.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile stationeaza in vecinatatea terminalului. Un serviciu de transport cu limuzina este, de asemenea, disponibil pentru pasageri. Biletele pentru transportul cu limuzina pot fi achizitionate de la ghiseul special amenajat in holul Sosiri, de la primul etaj al terminalului. Calatoria pana la Phuket dureaza aproximativ 30 de minute si va costa in jur de THB500.

Servicii

Parcare auto
Parcarea aeroportului dispune de mai mult de 400 de locuri de parcare, cu acces pe termen lung si stationare limitata.

Inchirieri auto
Doua companii ofera servicii de inchirieri auto in Aeroportul Phuket; birourile operatorilor se gasesc unul in nord si altul in sudul coridorului Sosiri. Dintre companiile care au operatori in aeroport, amintim Avis, Budget, Hertz si National.