Aeroportul Havalimani - Antalya

  • Cod IATA: AYT
  • Deserveste: Antalya, Turcia
  • Adresa: Yeşilköy, Antalya Havalimanı 1. Dış Hatlar Terminali, 7230 Muratpaşa/Antalya
  • Telefon: (0242) 444 7423
  • Website: http://www.icfairports.com/
Aeroportul Havalimani - Antalya

Informatii generale

Aeroportul Havalimani se gaseste la 14 km de Antalya, cel mai important oras situat pe coasta mediteraneana a Turciei. Acesta este unul dintre cele trei aeroporturi internationale din sud –estul Turciei si o importanta poarta de acces aerian spre binecunoscutele resorturi turistice din zona de coasta. Ghidul nostru va ofera detalii despre accesul spre aeroport cu mijloacele de transport in comun sau cu autoturismul, dar si informatii despre facilitatile terminalelor. Birourile de informatii sunt localizate in coridoarele Sosiri si Plecari ale terminalelor.

Transferul intre terminale
Cele doua terminale internationale (terminalele 1 si 2) sunt localizate la o distanta de 3 km unul de celalalt si sunt conectate prin autobuzele puse la dispozitia pasagerilor de aeroport. Terminalul 1 este conectat de terminalul 3, destinat zborurilor interne.

Accesul auto
Din centrul Antalyei parcurgeti bdul. Aspendos si incadrati-va pe D400, spre est. De aici, fiti atenti la semnele care va indica accesul spre Aeroportul Havalimani. Calatoria dureaza aproximativ 20 de minute.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Autobuzul nr. 202 efectueaza curse regulate intre centrul orasului si cele trei terminale ale aeroportului.

Calatoria cu microbuzul
Marile hoteluri si tour opetorii asigura transportul clientilor de la/spre aeroport cu microbuzul. Alte microbuze, care apartin unor companii private, precum Kesit Tourism (www.kesit.com) si Antalya Touristic (www.antalyataxi.tk), efectueaza curse cu plecare de la aeroport si fac opriri la cererea calatorilor.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile pot fi gasite in fata principalului terminal al aeroportului; se recomanda pasagerilor sa negocieze pretul cursei cu soferul, inainte de a urca in taxi.

Servicii

Parcare auto
Cele trei parcari ale aeroportului (1.200 de locuri) sunt localizate in vecinatatea terminalelor.

Inchirieri auto
Companiile Alamo, Avis, Budget, Europcar, Hertz, National, alaturi de cativa operatori locali, ofera servicii de inchirieri auto in incinta aeroportului.