Aeroportul International Sabiha Gökçen - Istanbul

Aeroportul International Sabiha Gökçen  - Istanbul

Informatii generale

Aeroportul Sabiha Gökçen se gaseste la 12 km nord de Pendik si la 45 km est de Istanbul, fiind situat partea asiatica a fostului Constantinopol si poarta numele primei femei pilot din Turcia, Sabiha Gökçen. Ghidul nostru va ofera informatii despre accesul spre aeroport cu mijloacele de transport in comun sau cu autoturismul, dar si detalii despre facilitatile terminalelor.

Birourile de informatii sunt localizate la zboruri internationale (tel: +90 216 588 8585) si la zboruri interne (tel: +90 216 588 8686), in zonele Plecari.

Accesul auto
Din centrul Istanbul intrati pe autostrada E-80 sau pe autostrada E-5; urmariti semnele care va indica accesul spre aeroport si virati pe la iesirea de la indicatorul Pendik/Kurtköy.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele locale (www.iett.gov.tr) efectueaza curse intre centrul orasului si aeroport; acestea au statie in apropiere de statia de metrou si centrul orasului (calatoria dureaza 30-45 de minute); autobuzele au curse si intre Aeroportul Sabiha Gökçen si Aeroporul Atatürk, o distanta ce poate fi parcursa in 60-70 de minute.

Calatoria cu taxi
Taxiurile efectueaza curse din aeroport spre destinatii din Istanbul si imprejurimi. Taxiurile companiei SAWKOOP (www.sawkoop.com) percep tarife fixe pana in centrul orasului; calatoria dureaza aproximativ 45 de minute; o cursa va costa aproximativ €45.

Transportul pe apa
Autobuzele IDO Sea Port (www.ido.com.tr) au statii la 8 km distanta de aeroport si ofera conexiuni spre diverse destinatii din Istanbul dar si in localitatile din imprejurimi.

Servicii

Parcarea auto
O parcare supraetajata, dispusa pe patru nivele, ofera 4000 de locuri de parcare.

Inchirieri auto
Companiile Avis, Budget, Enterprise, Europcar, Hertz, si Sixt si cativa reprezentanti locali au reprezentate pe aeroport. Birourile operatorilor sunt localizate la Sosiri.