Aeroportul Adnan Menderes - Izmir

Aeroportul Adnan Menderes - Izmir

Informatii generale

Aeroportul Adnan Menderes se gaseste la 18 km sud de Izmir si este al treilea cel mai aglomerat oras din Turcia. Ghidul nostru va ofera detalii despre accesul spre/de la aeroport cu mijloacele de transport in comun sau cu autoturismul, dar si detalii despre facilitatile terminalelor. Doua birouri de informatii sunt localizate in terminalul international, unul la Plecari, in holul check-in si altul la Sosiri. Un birou de informare turistica poate fi gasit la Sosiri.

Transferul intre terminale
Un pasaj pietonal face legatura intre terminalul international si cel destinat zborurilor interne.

Accesul auto
Distanta dintre centrul orasului Izmir si Aeroportul Menderes (sau vivecersa) este usor de parcurs. Astfel, din centrul orasului indreptati-va spre sud, pe D550 si urmati semnele care va indica accesul spre aeroport.

Transport

Calatoria cu metroul
Metroul Izban (www.izban.com.tr) face legatura Aeroportului Menderes cu diverse destinatii. Acestea au curse frecvente si circula de la 05.00 pana la miezul noptii. Pentru un bilet se percepe un tarif fix de TL1.75.

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele locale ESHOT (www.eshot.gov.tr) nr. 200, 202 si 204 pleaca de la aeroport pana in centrul orasului; pentru o calatorie achitati un tarif de TL4. Microbuzele companiei Havas (www.havas.net) efectueaza curse sezoniere spre/de la aeroport, cu destinatia Izmir; calatoria dureaza aproximativ 50 minute. Autobuzele pleaca la intervale de o ora si au curse frecvente de la aeroport, cu destinatii din centrul orasului Izmir. Orele de plecare ale autobuzele corespund cu programul de aterizare al curselor interne.

Calatoria cu taxiul
Statiile de taxi sunt localizate in fata cladirii terminalului. Acestea sunt disponibile nonstop. Se recomanda pasagerilor sa negocieze pretul cu soferul, iar pentru o calatorie pana in centrul orasului se percepe un tarif de aproximativ TL45. Numeroase hoteluri asigura transferul pasagerilor de la /spre aeroport.

Servicii

Parcare auto
Aeroportul pune la dispozitia pasagerilor mai mult de 2.200 de locuri de parcare, localizate in parcarea multietajata, situata in fata terminalului; parcarea ofera locuri cu acces pe durata limitata si stationare lunga de timp; parcarea ofera si cartele cu valabilitate pe o luna.

Inchirieri auto
Companiile internationale Avis, Budget, Enterprise, Europcar si Sixt, alaturi de cativa operatori locali, ofera servicii de inchireri auto in Aeroportul Adnan Menderes.