Aeroportul International Boryspil Kiev

  • Cod IATA: KBP
  • Deserveste: Kiev, Ucraina
  • Adresa: Boryspil', Kyivs'ka oblast
  • Telefon: 044 393 4371
  • Website: http://kbp.aero/
Aeroportul International Boryspil Kiev

Informatii generale

Aeroportul International Boryspil este cel mai mare din Ucraina si unul dintre cele doua aeroporturi care deservesc capitala Kiev. In ghidul de fata veti gasi detalii dspre accesul spre aeroport, dar si informatii despre facilitatile aeroportului. Birourile de informatii ale aeroportului raspund la tel. +380 44 393 4371. Un birou de informare turistica este situat in Terminalul B.

Transferul intre terminale
Un microbuz transporta in mod gratuit pasagerii de la un terminal la altul.

Accesul auto
Din centrul capitalei Kiev, indreptati-va spre sud, pe sos. Parkova – devenita recent Dniprovskyi Descent - si deseori denumita Autostrada Naberezhne. La sensul giratoriu, incadrati-va pentru iesirea a treia, la stanga, si intrati pe E40/M03, care traverseaza raul Dnieper (podul Pivdennyi). Acest drum va duce direct la aeroport.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele Skybus efectueaza curse regulate intre aeroport si centrul orasului Kiev, cu oprire la gara centrala. Autobuzele pleaca din vecinatatea terminalelor B si D. Acestea opresc si la statia de metrou Kharkivska. O calatorie costa UAH 50 si dureaza aproximativ 45 de minute.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile stationeaza in vecinatatea holului Sosiri. Nu calatoriti cu taxiuri neoficiale si indreptati-va spre statia de taxi din afara terminalelor. Tariful unei calatorii pana in centrul capitalei este in jur de UAH 100-125 si dureaza intre 25 si 40 de minute, in functie de conditiile de trafic.

Servicii

Parcare auto
Locurile de parcare pot fi rezervate pe siteul aeroportului. Parcarea pe termen scurt este permisa in P1, aflata langa terminal, in timp ce un microbuz transporta pasagerii de la parcarile P2 si P3 pana la terminale.

Inchirieri auto
Companiile internationale Avis, Budget, Europcar, Hertz si Sixt ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul International Boryspil.