Aeroportul International Ferenc Liszt - Budapesta

  • Cod IATA: BUD
  • Deserveste: Budapesta, Ungaria
  • Adresa: Budapest
  • Telefon: (1) 296 7000
  • Website: http://www.bud.hu/
Aeroportul International Ferenc Liszt - Budapesta

Informatii generale

Cunoscut in trecut sub numele de Aeroportul International Ferihegy, Aeroportul International Ferenc Liszt deserveste capitala Ungariei si este cel mai mare din tara. Ghidul nostru va furnizeaza detalii despre facilitatile terminalelor si informatii despre accesul spre aeroport cu autoturismul si mijloacele de transport in comun.

Birourile de informatii sunt disponibile la Terminalele 2A si 2B, in timp ce birourile de informare turistica se gasesc dupa trecerea puctelor vamale.

Transferul intre terminale
Cladirea SkyCourt uneste Terminalele 2A si 2B.

Accesul auto
Din centrul orasului, autostrada de mare viteza Ferihegy (Route 4), asigura transportul pana la aeroport in 20 minute. Aeroportul este accesibil si din M5/E60, care leaga Budapesta de Szeged.

Transport

Calatoria cu trenul
Trenurile care circula sub sigla Companiei Ungare de Cai Ferate pleaca din Gara Nyugati spre centrul capitalei Budapesta (calatoria dureaza sub 30 minute; un bilet costa Ft320). Autobuzul 200E face legatura intre gara si Terminalele 2A si 2B pe durata zilei, in timp ce autobuzul 900 circula pe aceeasi ruta, pe timp de noapte.

Calatoria cu metroul
Autobuzul 200E face legatura cu statia Kőbánya-Kispest, de la linia de metrou M3.

Calatoria cu autobuzul
Autobuzul express 200E face legatura intre statia de metrou Köbánya-Kispest si terminalele aeroportului. Pasagerii pot cobori la Deák tér, unde converg trei rute de metrou. Autobuzul 93 are, de asemenea, conexiune de la Deák tér pana la Terminalul 1. O calatorie pana in centrul capitalei costa Ft320.

Calatoria cu microbuzul
Un microbuz care circula sub sigla Airport Shuttle-Minibuz, face opriri, la cererea pasagerilor, in orice destinatie din Budapesta. Un birou de informatii al companiei va sta la dispozitie in holul Sosiri.

Calatoria cu taxiul
Statia de taxi este situata in vecinatatea holului Sosiri. Compania Főtaxi (www.fotaxi.hu) este principalul operator. O calatorie cu taxiul pana in centrul orasului costa in jur de Ft.6500, in functie de conditiile de trafic.

Servicii

Parcare auto
Parcarea pe termen scurt este situata vizavi de Terminalele 2A si 2B. Parcarea pe termen lung se afla ceva mai departe de cladirea terminalelor, in timp ce parcarea premium este amenajata in vecinatatea terminalelor. Aeroportul dispune si de o parcare securizata, cu acces pe termen lung.

Inchirieri auto
Companiile Avis, Europcar, Hertz si Sixt ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul International Ferenc Liszt. Birourile operatorilor sunt localizate dupa punctele de vama, in holurile Sosiri, de la Terminalele 2A si 2B.