Aeroportul International Carrasco (Aeropuerto de Carrasco - Montevideo)

  • Cod IATA: MVD
  • Deserveste: Montevideo, Uruguay
  • Adresa: Ruta 101 km 19,950, 14000 Ciudad de la Costa, Departamento de Canelones
  • Telefon: 2604 0329
  • Website: http://www.aeropuertodecarrasco.com.uy/
Aeroportul International Carrasco (Aeropuerto de Carrasco - Montevideo)

Informatii generale

Aeroportul Carrasco se gaseste la 19 km nord-est de centrul capitalei Montevideo si este cel mai mare aeroport din Uruguay. Ghidul nostru va ofera informatii despre accesul spre aeroport cu mijloacele de transport in comun si cu autoturismul, dar si detalii despre facilitatile terminalelor.

Un birou de informatii este disponibil nonstop in zona publica a terminalului, la Sosiri. Aeroportul nu gazduieste birouri de informare turistica.

Accesul auto
Din centrul capitalei urmati Avenida Italia (Route 101), treceti de Estadio Centenario si continuati spre Carrasco. La Barra de Carrasco, virati spre nord, pe Avenida de las Americas, care va duce la aeroport.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Trei autobuze efectueaza curse de la/spre aeroport: COPSA (www.copsa.com.uy), COT (www.cot.com.uy) si Cutcsa (www.cutcsa.com.uy). Tarifele pentru o calatorie pana la Montevideo pornesc de la $U33, iar drumul dureaza putin peste 45 de minute.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile oficiale (www.taxisaeropuerto.com) sunt disponibile in afara coridorulului Sosiri. Tarifele pentru o cursa pana in centrul capitalei pornesc de la aproximativ $U1200, iar calatoria dureaza 20-30 de minute, in functie de conditiile de trafic.

Servicii

Parcare auto
Aeroportul ofera 1.200 de locuri de parcare cu acces pe durata limitata si lunga de timp, situate in vecinatatea intrarii in terminal. Primele 10 minute de stationare sunt grautite; plata pentru parcare auto se achita la ghiseele situate la Sosiri.

Inchirieri auto
Companiile Avis, Budget, Europcar si Hertz ofera servicii de inchireri auto pe Aeroportul Carrasco; birourile operatorilor sunt localizate in zona publica – nivelul Sosiri.