Aeroportul International Simón Bolívar – Caracas

  • Cod IATA: CCS
  • Deserveste: Caracas, Venezuela
  • Adresa: Avenida Intercomunal del Aeropuerto Internacional, Maiquetía 1161, Vargas
  • Telefon: 0212-3031014
  • Website: http://www.aeropuerto-maiquetia.com.ve/
Aeroportul International Simón Bolívar – Caracas

Informatii generale

Aeroportul Simón Bolívar se gaseste la 26 km nord de Caracas, in orasul Maiquetía. Cunoscut si sub numele de Aeroportul Maiquetía, acesta este principalul aeroport care deserveste capitala Venezuelei. Consultati ghidul nostru pentru a afla detalii despre facilitatile terminalelor si informatii despre accesul spre aeroport cu mijloacele de transport in comun sau cu autoturismul.

Birourile de informatii sunt dispuse strategic in incinta ambelor terminale; trei ghisee de informatii sunt localizate la terminalul international, in timp ce alte doua va stau la dispozitie in terminalul destinat zborurilor interne.

Transferul intre terminale
Cele doua terminale ale aeroportului sunt conectate printr-un pasaj pietonal. Exista si un microbuz care transfera gratuit pasagerii intre cele doua terminale.

Accesul auto
La iesirea din aeroport, urmariti indicatoarele spre Autopista/Caracas si indreptati-va spre ghiseul unde trebuie sa achitati taxa de drum pentru a parcurge cele doua tuneluri Boquerón I si Boquerón II). Inscrieti-va pe banda din stanga, pentru intra in al treilea tunel (La Planicie) si urmati indicatoarele spre Petare. Acest tunel va duce pana in centrul capitalei Caracas.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele UCAM circula intre aeroport si Carcas (calatoria dureaza 40 de minute; un bilet costa US$3). Statiile de autobuz sunt localizate in vecinatatea statiilor de metrou din Caracas.

Calatoria cu taxiul
Mai multe companii de taxi, printre care Cooperativa Taxi Explorer Astrala ( www.astrala.com), sunt disponibile in aeroport. Taxiurile pot fi rezervate in avans la ghiseele care pot fi usor de identificat dupa culoare galbena, situate in ambele terminale, la Sosiri. Din motive de siguranta, se recomanda pasagerilor sa foloseasca doar taxiurile oficiale; tariful pentru o cursa pana in capitala este in jur de US$45.

Servicii

Parcare auto
Parcarea cu acces pe termen limitat si lung este situata langa terminalul – zboruri interne. Parcarea destinata exlusiv stationarii pe durata lunga de timp se afla in vecinatatea terminalului – zboruri internationale. Ambele parcari sunt deschise non stop, in timp ce parcarea cu stationare limitata poate fi utilizata in intervalul 04.30 - 23.30.

Inchirieri auto
Companiile Avis, Budget, Europcar si Hertz ofera servicii de inchirieri auto in Aeroportul Simón Bolívar. Birourile operatorilor pot fi gasite in ambele terminale.