Ce sa facem intr-un City Break la Londra

Exista atat de multe lucruri de facut in Londra, incat, sa vedeti majoritatea lucrurilor in 48 de ore ar fi la fel de posibil precum incercarea de a da roata pamantului intr-o dupa-amiaza. Din fericire, la adapostul informatiilor furnizate de Infotour, Londra dispune de harti si de sfaturi, planuri inteligente, trasate cu dorinta de a va determina sa vedeti cat mai multe in cele doua zile consecutive de weekend, sfarsitul de saptamana pe care il visati de ceva vreme.

Prima zi din sugestia noastra de city break Londra se foloseste mai mult de metroul londonez, celebrul Underground, in timp ce a doua zi se face mai usor la pas. Indiferent de modalitatea de transport, sfarsiti prin a vedea multe din lucrurile importante ce se intampla la Londra si ce transforma capitala Regatului Unit intr-un asemenea magnet pentru turisti.

City Break Londra - Ziua 1

 • Incepeti-va ziua la piata de peste Billingsgate: de marti pana sambata de la 05:30 - 08:30. Puteti sa va rezolvati aici problema poftei de mancare pentru ziua ce urmeaza, doar privind vitrinele. Bineinteles ca va puteti achizitiona si niste produse de calitate. Ce veti primi cu siguranta este o farama din personalitatea autentica a Londrei, departe de stralucirea si scenariile locatiilor puternic lovite de turismul de masa.
 • Intreptati-va spre nord, in directia DLR (Docklands Light Railway), pentru a arunca o privire in parcul olimpic (Olympic Park): 08:45 - 09:30
 • Calatoriti inspre est cu metroul, pentru a ajunge la Bethnal Green si servi un mic dejun copios; veti descoperi doua cafenele cochete chiar la iesirea din "Tube": 09:40 - 10:30. Veti avea nevoie de un stomac plin si de energie pentru ziua plina de activitati ce va asteapta.
 • Prindeti trenul spre partea de sud a orasului, inspre Tower Bridge si/sau Turnul Londrei si/sau HMS Belfast: 10:45 - 11:45 (perioada de o ora va da timp sa vizitati unul dintre ele sau sa aruncati o privire la toate trei). HMS Belfast pluteste in permanenta pe apele Tamisei si ofera o excelenta oportunitate de a arunca o privire in jur.
 • Plimbati-va de-a lungul Tamisei spre catedrala Sfantul Paul. Vedeti Podul Millennium sau Tate Modern: 12:00 - 13:00 (din nou, perioada va permite sa vizitati fie catedrala, fie galeria de arta - sau sa aruncati o privire rapida spre amandoua). Tate Modern este una din galeriile de arta gratuite ale Londrei si merita vazuta, in timp ce Millennium Bridge este o lucrare artistica in sine.
 • Calatoriti cu trenul in partea de vest, spre Covent Garden, pentru atractiile stradale sau cumparaturi: 14:05 - 16:60. Covent Garden este o aglomeratie de strazi inguste si arcade pline de magazine si intesate de animatori stradali. Asteptati-va la o atmosfera cat se poate de incarcata si aglomerata.
 • Explorati Leicester Square si indreptati-va ulterior spre un pub pentru a servi ceva racoritor: 15:10 - 16:30. Puburile Londrei nu sunt niciodata greu de descoperit si exista posibilitatea sa incercati ceva delicios, in oricare dintre ele.
 • Vizitati una din strazile faimoase ale Londrei, fie pentru a servi cina, fie pentru a face cateva cumparaturi de seara: 16:45 - 19:30. O alta zona aglomerata si un alt motiv pentru care turistii iubesc Londra - scena de cumparaturi este una extrem de variata si de bogata.
 • Incercati sa vizionati un spectacol artistic dupa ce ati servit cina: 20:00 - 23:00. Multe dintre restaurantele din Londra livreaza mancarea la ore convenabile, tocmai pentru a va permite sa prindeti un loc la teatru. Imediat dupa, relaxati-va intr-un bar din apropiere - o indeletnicire clasica pentru a va sfarsi ziua in Londra: 23:00 - 00:00 (sau mai tarziu).

City Break Londra - Ziua 2

 • Plimbati-va in jurul Kensington Gardens si Serpetine: 09:00 - 10:30. Unul din frumoasele parcuri egale si piscina de pe Serpetine va vor face dimineata perfecta.
 • Vedeti palatul Buckingham si faceti un vizita la The Mall: 10:30 - 11:30. Cum ati putea sa ajungeti la Londra si sa nu vedeti unul din obiectivele turistice cele mai apreciate ale capitalei britanice? Domiciliul oficial al reginei a transformat Londra in destinatia emblematica ce a devenit acum.
 • Explorati Trafalgar Square si admirati Coloana lui Nelson: 11:30 - 12:00. Piata Trafalgar, faimoasa pentru ca primea in vizita toti atatia porumbei pe cat turisti, este locul in care vizitatorii se reunesc pentru a face cateva fotografii de referinta.
 • Vedeti cateva in cele mai importante locuri pentru care, in general, turistii aleg sa vina la Londra. Faceti o plimbare de-a lungul bancurilor fluviului inspre London's Eye, Big Ben si Casa Parlamentului (House of Parliament): 12:05 - 12:30.
 • Serviti pranzul la Cinnamon Club din Westminster: 12:30 - 13:45. Aceasta locatie a devenit, intr-un fel, o adevarata institutie si un brand in randul londonezilor.
 • Mergeti inapoi spre podul Westminster, traversati-l si rotiti-va pe London Eye! E o experienta ce nu trebuie ratata: 14:00 - 15:00. Enorma roata va permite sa obtineti niste panorame incredibile.
 • Verificati programul IMAX din Waterloo: 15:15 - 17:00. Salile de cinema IMAX sunt cele mai bune locuri pentru a viziona un film, deoarece ecranele sunt in forma concava si va aflati in mijlocul actiunii.
 • Serviti cina in Livebait, imediat dupa statia Waterloo: 17:00 - 19:00.
 • Vedeti Londra pe inserat, admirati-i luminile aprinse doar pentru voi si profitati de unul din tururile de seara: 19:30 - 21:15. Tururile de acest fel sunt perfecte pentru a observa o altfel de Londra. Sunt cu siguranta mai putin aglomerate decat cele de pe timp de zi si atunci cand luminile orasului sunt aprinse, locul se transforma intr-unul stralucitor, de o frumusete debordanta.

Petrecerea unui city break la Londra nu inseamna ca veti putea sa vedeti absolut toate obiectivele cu care se mandreste capitala insulei britance, dar va forteaza, intr-un fel, sa vedeti cat mai multe lucruri importante. Perioadele din zi sugerate in itinerariu sunt aproximative. Acest articol reprezinta doar un ghid turistic sugestiv iar anumite locatii pot, fara indoiala, sa fie subiectele unor vizite mai indelungi.

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Ce sa facem intr-un City Break la Londra

Alte articole

Ce sa facem intr-un City Break la Londra
Ce sa facem intr-un City Break la Londra

Exista atat de multe lucruri de facut in Londra, incat, sa vedeti majoritatea lucrurilor in 48 de ore ar fi la fel de posibil precum incercarea de a da...

Turist pentru o zi in Londra
Turist pentru o zi in Londra

Desi Londra este un oras imens, majoritatea atractiilor turistice sunt plasate in centru. Este simplu si placut sa mergeti pe jos intre ele. In zone compacte,...

Viata de noapte in Aberdeen
Viata de noapte in Aberdeen

Aberdeen are o scena a vietii de noapte destul de animata, care se concentreaza in jurul puburilor si cluburilor. Existand aici mai multi amatori de cluburi...

Viata de noapte in Amsterdam
Viata de noapte in Amsterdam

Pentru un oras cu o reputatie atat de controversata, viata de noapte din Amsterdam nu este, poate, ceea ce va asteptati. Exista cateva optiuni decente...

Viata de noapte in Edinburgh
Viata de noapte in Edinburgh

Scena vietii de noapte in Edinburgh este vibranta - aici veti gasi cu certitudine orice veti cauta si fara a merge prea departe. Asteptati-va la puburi...

Turist pentru o zi in Berna
Turist pentru o zi in Berna

Puteti incepe periplul dvs cu vizitarea Munster-ului. Aici se afla cea mai importanta catedrala in stil gotic tarziu, din Elvetia. Constructia bazilicii...