Petrecerea timpului liber in Newcastle

Pentru petrecerea timpului liber in Newcastle va sugeram sa vizitati unul dintre obiectivele turistice din oras, sa mergeti la un film la unul dintre cele cinci cinematografe din oras sau sa vizionati o piesa de teatru la unul dintre teatrele pe care le veti gasi acolo. De asemenea, puteti merge in locuri in care se tin concerte de diverse tipuri de muzica.

Cinematografe in Newcastle:
Empire Cinema – Aici puteti viziona cele mai recente blockbuster-uri. Adresa: The Gate Newgate St. Numar de telefon: 0871 471 4714;
Tyneside Cinema – In acest cinematograf puteti viziona filme independente. Adresa: 10 Pilgrim St. Numar de telefon: 0845 217 9909;
Side Cinema – Un cinematograf mic si cochet, cu numai 50 de locuri, unde puteti viziona filme independente. Adresa: 1-3 Side. Numar de telefon: +44 191 232 2208.
The Star and Shadow – Acest cinema tograf este deosebit prin faptul ca este condus in intregime de membri voluntari. Scopul este vizionare filmelor independente la cel mai mic pret posibil, dar si de a asigura un loc de intalnire pentru artisti si muzicieni de toate genurile. Adresa: Stepney Bank. Numar de telefon: +44 (0) 191 261 0066.
Odeon Cinemas – Localizat in Metrocentre, in Gateshead, acest cinematograf se bucura de tehnologia IMAX si aici ruleaza cele mai populare filme, rivalizand cu Empire Cinema. Adresa: 38 Russel Way. Numar de telefon: 0871 224 4007.

Teatre in Newcastle:
Theatre Royal – Teatrul se afla la o distanta mica de mers pe jos din centrul orasului. Deschis in 1837, pe scena Theatre Royal au loc mai mult de 380 de reprezentatii anual. Este a treia “casa”, dupa Londra si Stratford-upon-Avon, pentru Royal Shakespeare Company, care tine spectacole aici pe timp de toamna. Adresa: 100 Grey St. Numar de telefon: +44 191 244 2500.
The Journal Tyne Theatre – Aceasta frumoasa cladire are o capacitate de 1100 de locuri si a fost gazda unor evenimente felurite, precum spectacole de opera sau teatru, de la comedii la pantomime si de la concerte la conferinte. Adresa: Westgate Road. Numar de telefon: 0844 493 4567.
Live Theatre – Acest teatru isi indreapta atentia catre producerea a noi piese de teatru, scrise de locuitorii din Nord-Estul Angliei. Live Theatre isi are radacinile in identitatea Nord-Estului Angliei, dar prezinta piese care cunt populare, provocatoare si relevante. Adresa: Broad Chare, Quayside. Numar de telefon: +44 191 232 1232.
Northern Stage – Localizat in campusul Universitatii Newcastle, aici se pot viziona piese independente. In trecut, acest teatru se numea Gulbekian Studio Theatre. Adresa: Barras Bridge. Numar de telefon: +44 191 230 5151.
People’s Theatre – Prima companie de teatru pentru amatori din Nordul Angliei si una dintre cele mai mari si vechi companii infiintata in tara. Teatrul pune in scena pana la 12 productii anual si principalul autitorium, recent remobilat, gazduieste pana la 500 de spectatori.

Recomandare de plimbare in aer liber:
Daca doriti sa faceti plimbari in aer liber prin oras sau in jurul orasului, va recomandam sa mergeti intr-o excursie de o zi la Hadrian’s Wall. De la Central Station luati autobuzul AS122 catre Chester Roman Fort, la ora 9:30. Pretul unei calatorii este de 4.50 lire. Vizitati fortul roman si muzeul. Pretul unui bilet pentru adulti este de 5 lire, iar pensionarii, copiii si elevi/studentii platesc 4.50 lire. Dupa vizita, mergeti pe Hadrian’s Wall Trail pana la Housesteads. Aici, vizitati fortul roman Housesteads, dar si muzeul. Pretul biletelor este acelasi ca la Chester. Dupa aceea, mergeti catre drum, pe la intrarea cu locurile de parcare, si asteptati autobuzul AD122, care trece pe acolo la ora 17:34, inapoi catre Newcastle. Pretul unui bilet este de 5.50 lire. Trebuie sa aveti mare grija si sa ajungeti la timp in statie, deoarece aceasta este singura cursa directa din acel loc catre Newcastle.

Festivaluri si evenimente in Newcastle
The Hoppings – Cel mai mare targ de calatorii din Europa are loc in Newcastle in fiecare an in luna iunie.
The Evolution Festival (Orange Evolution sau Freevolution) – Este un festival de muzica tinut in Newcastle si Gateshead Quaysides in fiecare an in preajma sarbatorilor Spring Bank. Festivalul se tine in Newcastle din anul 2005. Pe scena urca artisti autohtoni care canta muzica rock sau indie, dar si trupe dance.
MELA – Acest festival se tine anual in luna august si reprezinta celebrarea bucatariei, muzicii si artei din India, Pakistan si Bangladesh.
Continental Christmas Market – Acest festival este tinut in fiecare an in preajma Sarbatorilor de iarna.
Northern Pride – Vara, o parada gay este gazduita de orasul Newcastle.

 

Sursa foto

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Petrecerea timpului liber in Newcastle

Alte articole

Petrecerea timpului liber in Stirling
Petrecerea timpului liber in Stirling

Stirling are echipe in liga profesionala de fotbal, rugby si cricket. Echipa de fotbal seniori, Stirling Albion, joaca in Scottish Second Division League...

Viata de noapte in Edinburgh
Viata de noapte in Edinburgh

Scena vietii de noapte in Edinburgh este vibranta - aici veti gasi cu certitudine orice veti cauta si fara a merge prea departe. Asteptati-va la puburi...

Disneyland Paris
Disneyland Paris

Disneyland Paris sau Parcul Disneyland este versiunea franceză a Regatului Magic din Statele Unite, cu o mulțime de similitudini între creația...

Turist pentru o zi in Porto
Turist pentru o zi in Porto

Turist pentru o zi in Porto Distanta: 2,6 kmDurata: 6 orePlecare/sosire: Praoa da Liberdade Incepeti aceasta plimbare de la capatul de sud al pietei Praca...

Petrecerea timpului liber in Cardiff
Petrecerea timpului liber in Cardiff

Orasul Cardiff ofera o multitudine de variante pentru petrecerea timpului liber. Sport: Cel mai renumit parcurs de golf din Tara Galilor, Celtic Manor...

Ce sa facem intr-un City Break la Londra
Ce sa facem intr-un City Break la Londra

Exista atat de multe lucruri de facut in Londra, incat, sa vedeti majoritatea lucrurilor in 48 de ore ar fi la fel de posibil precum incercarea de a da...