Turist pentru o zi in Londra

Desi Londra este un oras imens, majoritatea atractiilor turistice sunt plasate in centru. Este simplu si placut sa mergeti pe jos intre ele. In zone compacte, asa cum sunt Covent Garden, Soho si Piccadilly, este de multe ori mai rapid sa mergi pe jos decat sa iei vreun mijloc de transport public.

Sunt cateva locuri mai dubioase in jurul garii King's Cross si in alte zone marginase, dar strazile turistice din centru sunt in general sigure, chiar si noaptea. Poate cel mai mare pericol pentru turistii din anumite tari este sa-si aduca aminte ca traficul se desfasoara pe partea stanga, asa ca uitati-va in ambele parti inainte sa traversati.

Tamisa trece prin centrul Londrei, impartind orasul in nord si sud. Majoritatea zonelor de interes pentru turisti se afla pe o suprafata de una sau doua mile de la malul sau. Puncte de reper cum sunt Catedrala St. Paul's si Turnul Londrei la est, sau Big Ben si Marble Arch la vest, va pot ajuta sa va orientati.

Tower Bridge LondraLondon EyeParlament Londra

La nordul fluviului, principala artera care merge de la est la vest, din City pana in Vestul Londrei (West London), este Holborn-Oxford Street-Bayswater Road. Mai multe poduri traverseaza Tamisa, dintre care doua sunt pentru pietoni: podul Hungerford, de la Embankment pana la South Bank si noul pod Millennium, care leaga Catedrala St. Paul's de galeria Tate Modem.

O varianta pentru o plimbare in centrul Londrei necesita sase ore si poate incepe prin vizitarea Covent Garden, o piata istorica in jurul careia veti descoperi o atmosfera plina de viata. Mergeti apoi pe stradutele laterale, pe marginea carora veti descoperi o multitudine de magazine interesante. In cateva minute veti ajunge in Trafalgar Square.

Vizitati National Gallery, unde puteti descoperi lucrari importante. Tot acum puteti vizita biserica St. Martin-in-the-Fields si National Portrait Gallery. Pentru a admira fluviul, coborati la Victoria Embankment iar apoi mergeti la Westminster pentru a vedea Big Ben, cladirea Parlamentului si Westminster Abbey.

Incheiati aceasta plimbare intorcandu-va in Covent Garden sau in Soho, pentru a selecta un restaurant sau o cafenea in care sa va relaxati.

Cartierul Soho LondraCartierul Chinezesc din LondraCovent Garden Londra

Adaugand cateva ore in plus plimbarii dumneavoastra, traversati fluviul pe podul Westminster Bridge, catre London Eye, pentru a vedea cele mai frumoase panorame asupra orasului. In cazul in care faceti rezervare pentru o anumita ora, nu va trebui sa pierdeti timp stand la coada. De aici, continuati sa mergeti pe jos aproximativ o jumatate de ora pe promenada Tamisei, spre galeria de arta Tate Modern. In cazul in care obositi, luati metroul de la Waterloo pana la London Bridge. La cafeneaua galeriei puteti face o pauza pentru a servi o cafea, inainte sau dupa ce vedeti o parte din colectie. Traversati apoi fluviul pe podul Millenium Bridge, pana la Catedrala St. Paul's. Luati metroul spre Holborn si plimbati-va pe stradutele din Covent Garden inapoi spre piata.

O alta varianta pentru a petrece o zi in Londra, va propunem pentru o zi ploioasa, o realitate frecventa in acest oras care nu trebuie sa va strice vacanta. O zi ploioasa este o alegere perfecta pentru a vizita unul dintre muzeele mari in care aveti sansa sa explorati in profunzime colectiile expuse.

In cazul in care sunteti insotiti in vacanta dumneavoastra de copii, mergeti cu acestia la Muzeul Stiintei sau la Muzeul de Istorie rurala. O zi cu ploaie este buna pentru a vizita biserica St. Martin-in-the-Fields, in cripta careia exista un centru de transferat basoreliefuri pe hartie prin procedeul numit brass-rubbing. Daca trebuie sa le consumati energia, mergeti cu ei la centrele sportive foarte bune din centrul Londrei, Central YMCA din Great Russell Street si Oasis Sports Centre din Covent Garden.

O alta varianta de a va petrece timpul intr-o zi ploioasa, este sa mergeti la cumparaturi. Multe dintre magazinele universale londoneze sunt asezate unul langa altul pe Oxford Street.

In cazul in care nu sunteti dispus sa incercati niciuna dintre variantele prezentate, stati pur si simplu intr-o cafenea sau pub si priviti agitatia de afara.

Cu doua zile in plus, puteti vedea mai mult din oras si puteti savura cateva atractii la fel de mari ca si cele mentionate mai sus. Turnul Londrei si British Museum sunt puncte turistice importante, dar necesita cel putin 2 ore fiecare (sau chiar mai mult), pentru a le putea aprecia cum trebuie. O croaziera cu barca pe Tamisa e distractiva si puteti pleca de la sau inspre Turn. O plimbare prin Hyde Park sau Kensington Gardens este o alternativa invioratoare la peisajul urban vizitat de obicei de turisti. Ar trebui sa explorati si minunata viata de noapte londoneza, fie mergand la un musical sau la un teatru in West End, fie dansand o noapte intreaga intr-un club aflat in voga.

Westminster Abbey LondraTurnul LondreiCatedrala St Paul Londra

Aveti nevoie de cel putin o saptamana pentru a trece de suprafata vazuta de turisti si a simti aroma adevaratei Londre. Dupa ce ati vizitat atractiile turistice principale, faceti o plimbare in cateva cartiere din jurul centrului, unde veti descoperi latimea si adancimea arhitecturii londoneze, istoria si stilul de viata multicultural. Petreceti ceva timp explorand strazile din East End, Southwark, Chelsea sau Hampstead, bucurandu-va de pietele, cafenelele si puburile de aici.

Sursa foto: Foto 1, Foto 2, Foto 3, Foto 4, Foto 5, Foto 6, Foto 7, Foto 8, Foto 9, Panorama

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Turist pentru o zi in Londra

Alte articole

Viena pentru copii, un cadou de 1 iunie
Viena pentru copii, un cadou de 1 iunie

Viena este unul din cele mai frumoase, mai elegante si mai populare orase din centrul Europei. Este o destinatie care atrage pe toata lumea: cupluri, studenti,...

Turist pentru o zi in Basel
Turist pentru o zi in Basel

Pentru a petrece o zi agreabila in Basel, puteti porni calatoria dvs din Pfalz, o veche terasa de piatra, strajuita de copacii de pe bastionul ce da inspre...

Turist pentru o zi in Oxford
Turist pentru o zi in Oxford

Daca ajungeti in centrul orasului Oxford, faceti la dreapta pe St.Aldate's Street si intrati in colegiul Christ Church, prin gradina War Memorial. Iesiti...

Viata de noapte in Aberdeen
Viata de noapte in Aberdeen

Aberdeen are o scena a vietii de noapte destul de animata, care se concentreaza in jurul puburilor si cluburilor. Existand aici mai multi amatori de cluburi...

Petrecerea timpului liber in Stirling
Petrecerea timpului liber in Stirling

Stirling are echipe in liga profesionala de fotbal, rugby si cricket. Echipa de fotbal seniori, Stirling Albion, joaca in Scottish Second Division League...

Petrecerea timpului liber in Lincoln
Petrecerea timpului liber in Lincoln

Orasul Lincoln este un centru turistic important si cei care vin aici pot vizita numeroase cladiri istorice, inclusiv catedrala, castelul, si Palatul Medieval...