Turist pentru o zi in Porto

Turist pentru o zi in Porto

Distanta: 2,6 km
Durata: 6 ore
Plecare/sosire: Praoa da Liberdade

Incepeti aceasta plimbare de la capatul de sud al pietei Praca da Liberdade si indreptati-va spre stanga ca sa ajungeti la principala gara din Porto, Estacao de Sao Bento.

La gara Estacao de Sao Bento va recomandati sa intrati in holul unde se afla casele de bilete si sa aruncati o privire catre superbele azulejos (placi ceramice decorative). Sunt mai mult de 20.000, toate pictate intre 1905 si 1930 de catre artistul Jorge Colaco, infatisand peisaje istorice si traditii rurale din zona de nord.

Lasand in urma gara pe partea stanga, mergeti de-a lungul Avenida Dom Afonso Henriques, traversand soseaua ca sa ajungeti pe Rua Dom Hugo, unde veti gasi expozitia Historia do Porto si Casa-Museu Guerra Junqueiro. Mergeti inainte, pana ajungeti la catedrala din Porto.

Casa-Museu Guerra Junqueiro detine o minunata colectie de arta islamica adunata de poetul Abilio de Guerra Junqueiro (1850-1923).

Treceti prin spatele Palatului Arhiepiscopului si coborati ca sa parcurgeti treptele si aleile din Bairro do Barredo (un loc incarcat de atmosfera epocii medievale) spre Cais da Ribeira, pe malul apei. Aceasta este strada principala de langa rau, cea pe care se organizeaza zilnic un targ. Cotiti la dreapta si mergeti pe langa rau, spre Praca da Ribeira

Minunatele azulejos din sola unde se afla casele de bilete din gara Estacao Sao Bento Ribeira, cel mai vechi cartier din Porto, coboara pana ia malul apei. De aici, urcati drept de-a lungul Rua dos Mercadores si pe prima strada, Rua Infante Dom Henrique, luati-o la stanga.

Pe Rua Infante Dom Henrique, la numerele 47-53, veti vedea o impresionanta casa medievala donata de catre Joao  I negustorilor din oras. In cele din urma, casa a devenit sediul primei burse de valori din Porto. Acordati de asemenea atentie „fabricii" englezesti din secolul al XVIII-lea, proiectata de consulul britanic John Whitehead ca loc de intalnire pentru negustorii englezi si pentru exportatorii de Porto. Pe aceeasi strada, veti vedea Igreja de Sao Francisco si Bolsa.

Langa biserica, cotiti in jos, pe Rua Ferreira Borges. Apoi, traversati in diagonala Largo Sao Domingos catre Rua das Flores.

La stanga, aveti Igreja da Misericordia, o biserica din secolul al XVI-lea cu o fatada proiectata in secolul al XVII-lea, de Nasoni. Alaturi, se afla Santa Casa da Misericordia, care gazduieste Fons Vitae, una dintre cele mai celebre picturi din Porto.

De la biserica luati-o la stanga, pe a doua strada, Rua Trindade apoi faceti la stanga pe Rua dos Caldeireiros si continuati drumul spre Campo Martires da Patria. Treceti prin gradina si apoi urcati spre Igreja do Carmo.

Construita in secolul al XVIII-lea, Carmo este una dintre cel mai bogat decorate biserici din Porto, cu o fatada uluitoare ce dateaza din 1912, acoperita in intregime cu azulejos de un albastru intens. In apropiere de  Carmo se afla si vechea biserica a ordinului carmelitelor.

Dupa ce iesiti din biserica, cotiti la stanga pe langa Livraria Lello & Irmao, o librarie celebra cu un interior superb, si coborati pe Rua dos Carmelitas catre Igreja dos Clerigos si turnul ei. Intoarceti-va in Praca da Liberdade de-a lungul Rua dos Clerigos.

Va recomandam sa serviti masa in Adega Vila Mea de pe Rua dos Caldeireiros, unde intr-o atmosfera placuta, puteti incerca mancare regionala.

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Turist pentru o zi in Porto

Alte articole

Petrecerea timpului liber in Newcastle
Petrecerea timpului liber in Newcastle

Pentru petrecerea timpului liber in Newcastle va sugeram sa vizitati unul dintre obiectivele turistice din oras, sa mergeti la un film la unul dintre cele...

Viata de noapte in Edinburgh
Viata de noapte in Edinburgh

Scena vietii de noapte in Edinburgh este vibranta - aici veti gasi cu certitudine orice veti cauta si fara a merge prea departe. Asteptati-va la puburi...

Viata de noapte in Aberdeen
Viata de noapte in Aberdeen

Aberdeen are o scena a vietii de noapte destul de animata, care se concentreaza in jurul puburilor si cluburilor. Existand aici mai multi amatori de cluburi...

Turist pentru o zi in Porto
Turist pentru o zi in Porto

Turist pentru o zi in Porto Distanta: 2,6 kmDurata: 6 orePlecare/sosire: Praoa da Liberdade Incepeti aceasta plimbare de la capatul de sud al pietei Praca...

Petrecerea timpului liber in Zurich
Petrecerea timpului liber in Zurich

1.Recomandari pentru iubitorii de muzicaIn cazul in care sunteti iubitor de opera sau muzica clasica, va recomandam sa mergeti la Opernhaus (Opera) pe...

Excursii in Edinburgh
Excursii in Edinburgh

Orasul vechi din Edinburgh emana atmosfera si istorie, iar orasul nou se faleste cu mostenirea arhitecturala a numinismului orasului. Parcul Princes Street...