Topul celor mai neobisnuite locuri de cazare din lume

Persoanele care vor sa traiasca senzatii tari si care au un spirit de aventura dezvoltat pot alege numeroase locuri de cazare, in functie de locul in care merg. Pentru a va multumi, marile lanturi hoteliere sau diversi intreprinzatori si-au pus imaginatia la contributie si au realizat cele mai interesante si neobisnuite hoteluri.10.Cazarea in....inchisoare! (Het Arresthius – Olanda, The Oxford Mal – Anglia)
Da, asa cum ati citit. Unele companii au investit bani grei pentru a transforma cosmarul detinutilor intr-un hotel de lux perfect pentru cazare. Astfel, fostele celule au fost imbunatatite cu aparate de conditionat, iar ca beneficii, numim sauna, sala de fitness, internet Wi-Fi, bar, TV. Doua dintre aceste locatii bizare se afla in Olanda (Het Arresthuis) si in Anglia (The Oxford Mal), iar pretul este in jur de 130 de euro pe noapte / camera dubla (Het Arresthuis) sau aproximativ 150 de lire sterline camera dubla (The Oxford Mal).
Detalii despre tarife si rezervari: Het Arresthuis (Olanda), The Oxford Mal (Anglia).

Hotelul Inchisoare Het Arresthuis din Olanda

 

Hotelul Inchisoare The Oxford Mal din Anglia

 

9.Hoteluri din...gheata! (Ice Hotel – Suedia, Snow Hotel – Finalanda, Hotelul de Gheata – Romania)
Exista numeroase hoteluri realizate in totalitate din gheata, stelele pornind de la 3, iar conditiile de cazare fiind, cu adevarat, deosebite. Proprietarii hotelurilor pun la dispozitia dumneavoastra paturi pufoase si saci de dormit, deoarece temperatura din acestea este situata intre valorile -2 si +2ºC. Putem sa mergem in Suedia (Ice Hotel), unde preturile pornesc de la 160 pe noapte, sau in Finlanda (Snow Hotel), unde preturile pornesc de la 240 euro / noapte / camera dubla.
Detalii despre tarife si rezervari: Ice Hotel (Suedia); Snow Hotel (Finlanda).

Daca cele doua tari nordice vi se par greu accesibile, exista variante si in Romania. Este vorba, desigur, despre Hotelul din Gheata de la Balea Lac. Aici puteti alege un loc de cazare intr-una dintre camerele hotelului, pretul fiind de 300 de RON, sau, daca doriti o locatie mai intima, intr-unul dintre cele trei igluri, unde cazarea costa 400 de RON pe noapte.

Ice Hotel Suedia, Snow Hotel Finalanda, Hotelul de Gheata Romania


8.Ramaneti peste noapte intr-o....tabara beduina (Ammarin Bedouin Camp – Iordania)
In Iordania, aveti posibilitatea de a va caza intr-o tabara beduina, unde membrii tribului va incanta cu mirosul de narghilea, cu muzica, cu povesti si cu cafea arabeasca. Se doarme in corturi din piele de capra, iar seara se sta in jurul focului de tabara. Pentru a va bucura de frumusetea si de unicitatea locului, trebuie sa platiti un pret de cazare de la doar 80 de dolari pe noapte.
Mai multe detalii gasiti aici.

Tabara bedeuinilor Ammarin Bedouin Camp din Iordania


7.Senzatia dormitului in....pestera! (Sant'Angelo Luxury Resort – Italia)
In Italia, orasul Matera este renumit pentru casele sapate in roca. Astfel, s-a construit un hotel de patru stele, Sant'Angelo Luxury Resort, in intregime din roca, avand stilul sassi al stramosilor italieni de acum 9000 de ani. Aveti la dispozitie, pe langa camere, doua restaurante si un bar. Pretul de cazare pentru un sejur de trei nopti, pentru o persoana, costa 560 de dolari.
Mai multe detalii aveti pe site-ul oficial.

Resortul Sant'Angelo Luxury din Italia


6.Cazarea intr-o cabana...in copac! (Bois Landry – Franta, Tree Houses – Hawaii si China)
Cine nu a visat, inca de mic, sa aiba o casuta in copac? In Franta se poate, deoarece la o ora si jumatate de Paris, se afla Cabanele Bois Landry, unde nu aveti parte de electricitate sau de canalizare, iar micul dejun va este adus in camera cu ajutorul unui scripete. Pentru a ajunge in camera dumneavoastra, va trebui sa va catarati pe scari sau pe franghii, iar, de sus, veti vedea lumea cu alti ochi. Chiar daca nu are multe stele, deoarece, din anumite puncte de vedere, nu este o locatie de cazare de lux, inventivitatea constructorilor, spiritul de aventura si nevoia de relaxare ar trebui sa va convinga sa o vizitati. Pretul pe noapte, cu mic dejun inclus, pentru doua persoane, porneste de la 115 euro. Detalii complete gasiti pe site-ul oficial.

O alta destinatie, unde puteti savura aceeasi placere, dar intr-un mediu complet schimbat, este in Insulele Hawaii. Sau, daca preferati zona asiatica, puteti opta pentru Hainan (China). In ambele situatii pretul pe noapte, cu mic dejun inclus, pentru doua persoane, porneste de la 25 euro si poate ajunge pana la 95 de euro, in functie de facilitatile dorite. Mai multe detalii aveti pe site.

Cabanele Bois Landry Franta si Tree Houses Hawaii


5.Hotelul....de pe apa! (Utter Inn – Suedia)
In Suedia gasim Utter Inn, o cabana rosie care pluteste pe lacul Malaren. Se afla la o ora de mers de Stockholm, fiind alcatuita dintr-o baie si un dormitor, cel din urma aflandu-se sub cabana, intr-o camera etansa, suspendata in apa. Preturile pentru cazare pornesc de la 330 de dolari pe noapte.

Hotelul pe apa Utter Inn din Suedia


4.Cabana...de sub apa! (Jules Undersea Lodge – SUA)
Daca hotelul plutitor nu va satisface nevoia de inedit, atunci puteti opta pentru o cabana situata...sub apa! Cabana Jules Undersea Lodge (Florida - SUA) a fost numita dupa scriitorul Jules Verne si a fost inspirata dupa romanul acestuia „20000 de leghe sub mari”. Situata la 7 metri adancime, cabana are o capacitate maxima de 6 persoane, iar singura cale de acces este prin scufundare! Nu va faceti probleme, bagajele va sunt aduse fara a fi udate! Preturile per noapte de cazare pornesc de la 300 USD / persoana, insa spectacolul marin merita toti banii. Mai multe detalii aveti pe site-ul oficial.

Hotelul subacvatic Jules Undersea Lodge din SUA


3.Cazarea intr-o...macara! (Dockside Crane Hotel – Olanda)
Daca nici perisajul subacvatic nu este pe gustul vostru, puteti experimenta un „hotel” la inaltime...intr-o macara! Cei de la Docurile Crane din Harlingen (Olanda) s-au gandit sa transforme una dintre macarale intr-un ...mini-hotel! Astfel, pentru sume cuprinse intre 400 si 550 euro pe noapte, puteti inchiria „macaraua-hotel” si sa va bucurati de conditii excelente de cazare, in care sunt incluse, printre altele: TV, echipament audio, mic dejun servin printr-un sistem tip elevator. Si asta nu e tot! Macaraua este perfect functionala si o puteti manevra, avand acces si la cabina de comanda a acesteia!

Hotelul Dockside Crane din Olanda


2.Hotelul ....zburator! (Jumbo Jet Hotel – Suedia, Airplane Suite – Olanda)
Am fi fost tentati sa spunem „sa revenim cu picioarele pe pamant”, dar urmatoarea propunere ne contrazice! Cum suna cazarea intr-un...avion? Ei bine, acest lucru este posibil in Stockholm (Suedia) la Jumbo Jet Hotel. Exista mai multe tipuri de camere, pentru toate buzunarele, preturile fiind cuprinse intre 100 si 400 de euro. Cea mai luxoasa a fost amenajata in cabina de pilotaj, de unde aveti o panorama frumoasa asupra aeroportului!

Nu este singura varianta de acest fel. In localitatea Teuge (Olanda) exista un alt „hotel” asemanator, Airplane Suite! Facilitatile oferite sunt pentru cele mai rafinate gusturi, amintind printre altele sauna cu infrarosu, jacuzzi, minibar, TV, DVD, cuptor cu microunde, sampanie la sosire, buchet de transafiri pentru doamne sau domnisoare etc. Iar pretul de cazare pe noapte este cuprins intre 250 si 400 euro / noapte, cu un mic dejun bogat inclus in pret!

Singurul inconvenient este ca nu se asigura si zborul cu aceste „hoteluri”...dar parca merita incercata senzatia, in ciuda acestui lucru!

Hotelurile Jumbo Jet Hotel Suedia si Airplane Suite Olanda


1.Cazarea intr-un....turn TV! (Euromast TV – Olanda)
Daca la propunerea anterioara nu puteati trai senzatia zborului, va propunem ceva la inaltime, cazandu-va intr-un ...turn TV! Acest lucru este posibil in turnul Euromast TV din Rotterdam, Olanda. Turnul Euromast a devenit o atractie inca din anii `60, atunci cand a fost construit. In prezent, acesta ofera doua camere pentru cazare (Heaven si Stars), situate la o inaltime de aproximativ 100 de metri! Conditiile sunt similare cu orice alt hotel (minibar, receptie, TV, Internet), iar preturile pornesc de la 400 euro / camera / noapte.

Turnul Euromast TV din Olanda

 

Voi ce hoteluri si locuri de cazare inedite cunoasteti? 


Alte articole interesante:

Top 10 cele mai scumpe capitale europene

Top 10 cele mai ieftine capitale europene

Top 10 destinatii turistice in lume

Comentarii

Mihai

Asta e o inchisoare pe care nimeni n-o poate refuza :))

Alte articole

Traditii de Craciun in Europa
Traditii de Craciun in Europa

Perioada Craciunului in Europa este minunata. Strazile oraselor sunt decorate cu lumini stralucitoare, iar la ferestre veti putea zari varfurile brazilor...

Obiceiuri si traditii de Paste in lume
Obiceiuri si traditii de Paste in lume

Pentru un copil, venirea Pastelui înseamna, cel mai probabil, "atunci când facem oua rosii" sau "când vine iepurasul cu jucarii". Germania...

Topul celor mai neobisnuite locuri de cazare din lume
Topul celor mai neobisnuite locuri de cazare din lume

Persoanele care vor sa traiasca senzatii tari si care au un spirit de aventura dezvoltat pot alege numeroase locuri de cazare, in functie de locul in care...

Cele mai faimoase poduri din lume
Cele mai faimoase poduri din lume

Adesea, la vederea unui pod ne intrebam cum de tehnologia a facut posibila construirea unei asemenea structuri. Desi trecem in fiecare zi pe ele, pentru...