Vara asta se poarta...Andaluzia!

Andaluzia este cea mai insorita si mai calda zona de pe teritoriul intregii Spanii, datorita pozitionarii ei sudice. De aceea, desi sezonul estival incepe inca din Mai si se termina la sfarsitul lui Octombrie, este bine sa evitati lunile Iulie si August, atat datorita temperaturilor ridicate ce cu greu pot fi suportate chiar si de catre locuitorii din zona, dar mai ales datorita aglomeratiei datorata preferintei turistilor straini si spanioli pentru plajele si statiunile de aici.

Malaga - Andaluzia

 

Cuvantul Andaluzia vine din expresia araba „al andalus”, care facea referire la partea ocupata de musulmani a teritoriului de sud al Spaniei. De aceea, in aceasta regiune, veti intalni foarte multe influente musulmane, atat in arhitectura cladirilor, cat si in obiceiurile locuitorilor sau in bucataria specifica acestei zone.

Granada - Andaluzia

 

Exista cateva orase celebre pe intreg mapamondul in Andaluzia, si putem aminti aici Cordoba, Sevilla sau Granada. In aceasta regiune s-au nascut oameni importanti de-a lungul istoriei, printre acestia fiind Federico Garcia Lorca, Murillo, Velasquez sau Picasso. De aceea, arta poate fi intalnita la tot pasul, fiind foarte pretuita de cei ce traiesc aici.

Costa del Sol este cea mai insorita coasta a Spaniei, fiind anual vizitata de mii de turisti in cautarea unor statiuni care sa ofere atat momente linistite la plaja cat si nopti pline de distractie. Starurile internationale prefera si ele aceasta zona, aici gasindu-se un numar impresionant de case de vacanta ale persoanelor celebre in lumea intreaga. Posibilitatile de petrecere a timpului liber sunt nelimitate in aceasta zona, datorita dezvoltarii turistice mari.

Sevilia - Andaluzia

 

Orasele care fac parte din regiunea autonoma Andaluzia sunt Cádiz, Almería, Granada, Córdoba, Jáen, Huelva, Málaga si Sevilla, acesta din urma fiind chiar capitala acestei zone. Provincia se invecineaza la nord cu Castilia-La Mancha si Extremadura, la sud cu Gibraltar si Portugalia la vest. In partea de sud-est, Andaluzia are iesire la Marea Mediterana, iar la sud-vest la Oceanul Atlantic.

Cordoba - Andaluzia

 

La popularitatea Andaluziei se adauga si faptul ca este zona de origine a binecunoscutului gen muzical latino flamenco, a dansului care il caracterizeaza si a folosirii castanietelor.

Bucataria andaluza este, de asemeni, apreciata in intreaga lume pentru simplitatea si prospetimea ei. Imbinand perfect cultura si gustul, aceasta este influentata de multitudinea de popoare care au locuit de-a lungul timpului aici, avand elemente iberice, romane, cartagineze, maure si evreiesti. In Romania, unul dintre felurile andaluziene cunoscute este salata andaluza, care contine orez, rosii, ceapa si usturoi. Alte feluri celebre de mancare apartinand bucatariei andaluziene sunt jambon iberico sau tapas.

Tapas - Bucataria andaluzaBucataria andaluza

 

Posibilitatile de distractie in Andaluzia sunt, de asemeni, foarte multe. Puteti alege intre practicarea sporturilor, petrecerea timpului liber pe plaja sau dansul in barurile si cluburile din zona. Sporturile care pot fi practicate in Andaluzia sunt indeosebi cele nautice, dar si hikingul, golful sau calaria sunt la mare cautare. Exista baruri cu specific latin, preponderent flamenco, dar si locuri cu muzica internationala, in care se aduna constant tinerii andaluzieni.

Fiind o zona turistica, Andaluzia ofera o gama larga de preturi atat pentru cazare cat si pentru mancare si transport. In timp ce unele orase, ca Sevilla sau Cordoba, au un sistem bancar bine pus la punct, exista alte orase, mai mici, care nu au bancomate si au un program restrans pentru banci. De aceea este bine sa aveti intotdeauna bani gheata la dumneavoastra atunci cand calatoriti pe teritoriile andaluze, pentru a putea beneficia de orice serviciu aveti nevoie. In cazul transporturilor sau al pietelor si magazinelor puteti plati doar cu bani gheata.

Almeria, Andaluzia

 

In fiecare oras al Andaluziei se organizeaza in anumite zile ale saptamanii targuri. Aici puteti gasi atat haine cat si diferite sortimente de mancare, electrocasnice sau suveniruri. In afara acestor targuri exista piete si magazine centrale.

In Sevilla puteti gasi magazine care ofera o gama variata de sosuri locale si specialitati andaluziene. Printre pietele pe care le puteti gasi in acest oras enumeram Mercadillo de la Alfalfa, Mercadillo de los Jueves, Mercadillo de la Alameda sau Mercadillo del Duque la Magdalena. Targul saptamanal care are loc in Sevilla este Mercadillo Filatélico si se desfasoara in fiecare duminica, intre orele 8:00 si 15:00, in Plaza del Cabildo.

Sursa foto: Foto 1, Foto 2, Foto 3, Foto 4, Foto 5 si 6, Foto 7, Foto articol

Comentarii

Paul P

Foarte frumos articolul, felicitari. Anul acesta vizitez Andaluzia, voi tine cont de sugestiile dumneavoastra.

Alte articole

Petrecerea timpului liber in Insula Corfu
Petrecerea timpului liber in Insula Corfu

In Insula Corfu, posibilitatile de petrecere a timpului liber sunt vaste. Recomandarile noastre sunt: 1. Plimbare cu barca In timpul sejurului din insula...

Vara asta se poarta...Andaluzia!
Vara asta se poarta...Andaluzia!

Andaluzia este cea mai insorita si mai calda zona de pe teritoriul intregii Spanii, datorita pozitionarii ei sudice. De aceea, desi sezonul estival incepe...