Manifestari culturale in Frankfurt

Dintre toate orasele germane, Frankfurtul are cel mai mare buget pentru manifestari culturale. Städtische Buhnen (teatrele municipale si opera orasului) reprezinta cele mai importante scene din acest oras german. Frankfurtul are probabil cel mai somptuos teatru din Germania, o sala magnifica, datand din secolul al XlX-lea, destinata initial spectacolelor de opera. Chiar daca acum aici nu se mai organizeaza reprezentatii de teatru liric, la Alte Oper au loc spectacole de muzica pop, muzica clasica si spectacole de dans.

Va puteti procura bilete de spectacol de la casele teatrului, de la agentia de turism din Romerberg 27 si de la urmatoarele agentii: Frankfurt Ticket GmbH, care este una dintre cele mai bune agentii de bilete; Ticket Direct, situata in imediata apropiere a garii principale; Kartenvorverkauf GmbH, situata la sud de Hauptwache; magazinul universal Hertie are propria agentie de bilete.

Balet, concerte si spectacole de opera
Atunci cand este vorba despre concerte de muzica clasica, cea mai importanta scena din Frankfurt este Alte Oper. Pretul biletelor pentru spectacole variaza intre 10 si 154 de euro.

Festhalle, situata in incinta complexului expozitional, gazduieste concerte rock, evenimente hipice, spectacole pe gheata, competitii sportive si multe alte evenimente care tin de lumea spectacolului.

Radio-Sinfonie-Orchester Frankfurt (Orchestra Simfonica Radio din Frankfurt), tine de Hessischer Rundfunk. Aceasta orchestra concerteaza cu regularitate in Kammermusiksaal, o sala cu o capacitate de 850 de locuri, situata in complexul radio, care seamana cu un campus.

Frankfurt Opera si-a castigat renumele de companie specializata in arta dramatica. Organizandu-si spectacolele pe aceeasi scena cu Frankfurt Opera, Frankfurt Ballet se afla sub indrumarea William Forsythe, artist american cu o viziune moderna.

Cinematografe in Frankfurt
Daca nu intelegeti germana si, evident, nu va atrage sa vizionati un film dublat in germana, puteti merge la filme englezesti sau americane. Exista o serie de restaurante-cinema, care se bucura de renume nu atat pentru preparatele culinare oferite, ci mai mult pentru faptul ca puteti lua masa vizionand un film. Restaurantele-cinema prezinta destul de rar filme americane sau englezesti.

La teatrul multiplex Turm-Palast, pe opt ecrane nu se prezinta decat filme englezesti sau americane, fiind vorba de obicei de cele mai recente creatii cinematografice. Jumatate dintre filmele prezentate la Film Museum sunt vorbite in engleza. La Kommunales Kino, aflat in subsolul muzeului se organizeaza trei spectacole pe zi. Puteti viziona aici filme de toate genurile: clasice, de avangarda, ezoterice etc.

La IMAX veti observa ca sunteti inconjurati de un ecran gigantic. Dialogurile, toate in germana, sunt relativ putine, dar imaginile sunt un adevarat spectacol. Se prezinta aici filme despre Everest, Serengeti, Pamant si daca doriti puteti viziona si o saritura, asa cum se executa ea pe o pista de schi.

Mal Seh\'n este un restaurant-sala de spectacol situat la limita nordica a orasului. Vi se permite sa intrati in sala de spectacol cu bauturile pe care le cumparati din restaurant, dar nu va este permis sa intrati in sala si cu mancarea. Orfeo\'s Eben este un restaurant cu cinema. Puteti intra in sala de cinema cu mancarea si bautura pe care le-ati comandat in restaurant.

Teatre in Frankfurt
De cele mai multe ori spectacolele de teatru pe care le puteti viziona in Frankfurt sunt in limba germana. Exceptie face Die Schmiere, unde spectacolele sunt in dialect. Daca doriti sa vedeti un spectacol in limba engleza, mergeti la English Theater. Acest teatru este condus de regizoarea americana Judith Rosenbauer si pe scena lui English Theater puteti vedea spectacole de music hall, thriller-uri, drame si comedii care au in distributie artisti britanici sau americani.

La Internationales Theater, aveti ocazia sa vedeti spectacole care au in distributie artisti din toata lumea. Multi dintre acestia sunt vorbitori de engleza, deci veti avea ocazia sa auziti replici rostite in limba lui Shakespeare.

Kunstlerhaus Mouson Turm este un centru cultural care gazduieste cu regularitate serii de concerte de toate genurile, precum si piese de teatru si expozitii.

Daca doriti sa vedeti ce inseamna satira si umor la Frankfurt, mergeti la Die Schmiere, unde veti putea vedea o satira acida. Trebuie sa amintim si faptul ca Die Schmiere se lauda cu titlul de cel mai prost teatru din lume.

Theater am Turm este renumit pentru spectacolele teatrale alcatuite din momente de dans si pentru alte forme de arta dramatica nonverbala. Spectacolele se organizeaza la Bockenheimer Depot, intr-o sala care a fost depou de tramvaie.

Sursa foto

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Manifestari culturale in Frankfurt

Alte articole

Petrecerea timpului liber in Cambridge
Petrecerea timpului liber in Cambridge

Cambridge are o orchestra proprie sustinuta din fondurile orasului, iar multe dintre colegii, mai cu seama cele cu capele mari, organizeaza evenimente...

Petrecerea timpului liber in Frankfurt
Petrecerea timpului liber in Frankfurt

Parcurile si padurile situate in imediata apropiere a orasului sunt minunate pentru amatorii de ciclism. Puteti inchiria biciclete de la Goetheturm (Turnul...

Petrecerea timpului liber in Manchester
Petrecerea timpului liber in Manchester

Daca sunteti pasionati de arta si cultura, recomandarile noastre sunt:Cel mai important centru al orasului pentru cinematografia contemporana si artele...

Excursii in afara orasului Basel
Excursii in afara orasului Basel

Daca doriti sa parasiti orasul, va stau la dispozitie o multime de destinatii atractive. Asezarea orasului in punctul de intalnire a trei natiuni permite...

Petrecerea timpului liber in Lausanne
Petrecerea timpului liber in Lausanne

Daca sunteti in vacanta in Lausanne, puteti sa va petreceti timpul liber intr-un mod agreabil, avand de ales intre excursii montane, activitati sportive...

Viata de noapte in Lugano
Viata de noapte in Lugano

Lugano este considerat centrul vietii de noapte a circuitului Ticino, cu optiuni care atrag localnicii din orasele mai silentioase si turistii de pretutindeni....