Petrecerea timpului liber in Basel

Oportunitatile culturale in Basel sunt variate, de la cluburile vesele la teatru, de la trupe jazz si rock la evenimente literare sau muzicale si filme. In Basel au loc spectacole ale unor artisti consacrati si se organizeaza evenimente muzicale si dramatice.

Va recomandam sa mergeti in principala sala de concerte din Basel, Basel Stadtcasino (tel: 061225 93 93), pentru a petrece o seara minunata. Aveti posibilitatea sa mergeti la Theaterstrasse, (teatrul principal - tel: 061 295 1133), pentru a participa la un deosebit spectacol de teatru, sau puteti merge la un spectacol de jazz, la Bird's Eye.

Desi in Elvetia exista un permis care se ofera insotit de o lista a muzeelor participante in program ce permite vizitatorilor sa intre gratuit la mai mult de 420 de muzee din toata tara, valabil un an, trebuie sa stiti ca, din nefericire, unele dintre galeriile principale, cum este cazul Basel-ului, nu figureaza aici.

Viata de noapte din Basel este destul de linistita. Veti gasi aici mai multe baruri, cluburi, discoteci si alte posibilitati de dans. La birourile locale de turism puteti obtine informatii suplimentare, actualizate, la fel si de la portarul hotelului sau de la oricare trecator.

Exista o gama variata de cafenele pline de viata (sau cafe-baruri) si unde se servesc bauturi alcoolice. Cele mai bune locuri sunt aglomerate.

Funicularele, telefericele si teleschiul transporta iubitorii sporturilor de iarna spre partiile de schi, partii care sunt foarte sigure, fiind marcate si intretinute regulat. Instructorii de schi antreneaza la orice nivel. Acestia sunt disponibili sa insoteasca si grupurile de turisti, ca ghizi. Aici se poate inchiria echipament de schi.

In luna februarie a fiecarui an (jumatatea lui februarie-inceputul lui martie), are loc Carnavalul Fasnacht'din Basel cu masti inspaimantatoare din „DirtyThursday" si „Good Lord's Grenadier".

Festivalul de trei zile, Lenten, este ocazia cea mai buna chiar daca una obositoare, pentru vizitatori de a cunoaste cu adevarat orasul si locuitorii sai.

Incepand cu lunea de dupa Miercurea Cenusii, la patru fix dimineata, toate luminile din centrul orasului sunt stinse zeci de mii de oameni, participanti la Fasnnacht, organizati in grupuri mici, incep sa bata tobe si sa cante la cimpoi, cu fetele mascate, luminate ciudat de lumina lanternelor. Spectatorii umplu strazile pentru a urmari procesiunea imensa dar ordonata, care da startul a trei zile de spectacol muzical, dans, si cantece satirice. Sunetul subtire si patrunzator al piculinelor amestecandu-se cu zumzetul amenintator al tobelor mari din Basel evoca vremuri cand Elvetia era una dintre marile puteri militare ale Europei.

Ca toate sarbatorile din postul mare din culturile crestine, originile Fasnacht-ului sunt pagane. La inceput, festivalul era un protest popular, o revolta impotriva celor care nu aveau nevoie sa iasa pe strazi pentru a-si demonstra forta si influenta, dar dupa Reforma, astfel de festivaluri in Basel au fost interzise. Fasnacht, in forma sa actuala, se desfasoara doar de 60 de ani, desi multi pretind ca obiceiul e vechi de mai bine de un secol.

In Basel se organizeaza multe targuri regionale, nationale si internationale. Unele sunt enumerate in cele ce urmeaza:
- Martie: Targul international de ceasuri si bijuterii din Basel.
- Aprilie: Targul de bunuri din Basel
- Iunie: Targul de arte Artl.
- Octombrie: Cultura in Basel


Sursa foto

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Petrecerea timpului liber in Basel

Alte articole

Petrecerea timpului liber in Norwich
Petrecerea timpului liber in Norwich

Orasul Norwich adaposteste o multitudine de muzee, teatre, cinematografe, galerii de arta, biserici si spatii verzi care vor fi pe placul tuturor, fie...

Viata de noapte in Locarno
Viata de noapte in Locarno

Viata de noapte din Locarno nu impresioneaza, aici fiind foarte multa linistite. Puteti lua o cina linistita in oras sau puteti servi o bautura in barul...

Shopping in Italia
Shopping in Italia

Oriunde veti merge in Italia exista oportunitati pentru cumparaturi. In orasele mari, veti gasi magazine boutique, si piete periodice in aer liber. In...

Petrecerea timpului liber in Oxford
Petrecerea timpului liber in Oxford

Spectacole sportive La sfarsitul lunii mai, in cadrul concursului Oxford's Eighte Week, canotori (barbati si femei) din colegiile universitatii se intrec...

Manifestari culturale in Frankfurt
Manifestari culturale in Frankfurt

Dintre toate orasele germane, Frankfurtul are cel mai mare buget pentru manifestari culturale. Städtische Buhnen (teatrele municipale si opera orasului)...

Viata de noapte in Manchester
Viata de noapte in Manchester

Manchester concureaza cu Londra pentru titlul de capitala britanica a culturii tinere, dar are o viata de noapte vibranta si optiuni de divertisment pentru...