Petrecerea timpului liber in Frankfurt

Parcurile si padurile situate in imediata apropiere a orasului sunt minunate pentru amatorii de ciclism. Puteti inchiria biciclete de la Goetheturm (Turnul Goethe; tel.: 069/ 49111).

Bowling and Kegelcenter Rebstock (Am Romerhof 13, tel.: 069/ 702-070) dispune de 30 de piste de bowling si noua piste pentru Kegeln, vechea varianta germana a jocului de bowling, cu noua popice, varianta la care s-a renuntat treptat in favoarea celei americane. Aici aveti la dispozitie si mese de biliard, precum si un restaurant-bar. Pentru a folosi o pista, veti plati 2 euro inainte de orele 19 si respectiv 2,75 euro dupa orele 19. Pentru a inchiria incaltaminte, veti plati 1 euro. Va recomandam sa faceti rezervari, mai ales daca doriti sa mergeti la Bowling and Kegelcenter Rebstock in zilele de vineri sau sambata.

In apropiere de Hauptwache, in zona centrala se afla Fitness Company (Zeil 109, tel.: 069/ 9637-3100), care dispune de tot ceea ce va puteti dori pentru a face miscare. Exista aici peste 60 de puncte in care se face fitness si peste 150 de aparate de forta, de la Nautilus la StairMaster. Personalul vorbeste limba engleza. O zi de antrenament costa 18 euro. Fitness Center fur Frauen (centrul de fitness pentru femei; Studio I, Grosse Gallusstr. I, tel.: 069/ 9637-3500) este rezervat exclusiv reprezentantelor sexului frumos. O zi de antrenament costa 18 euro.

In acest mare oras, mai exact la Frankfurter Golfclub (Golfstr. 41, tel.: 069/ 66-2317) exista un teren de golf de 18 cupe. Waldstadion Frankfurt (Morfelder Landstr. 362, tel.: 069/ 6980-4222) dispune de un teren cu 9 gauri.

Eissporthalle (Am Bornheimer Hang 4, tel.: 069/ 2123-0810), situata in apropiere de Ostpark, dispune de doua patinoare artificiale acoperite si de o pista de 400 de metri. Daca doriti sa patinati, puteti veni aici in perioada noiembrie-aprilie.

Malurile raului Main reprezinta un loc ideal pentru jogging. Daca nu doriti sa parcurgeti de doua ori acelasi traseu, puteti alerga pe un mal, apoi puteti traversa unul dintre podurile ce trece peste rau si va puteti intoarce pe celalalt mal. Daca faceti un tur al parcului Gruneberg Park, situat in centrul orasului, inseamna ca ati parcurs 2 kilometri. La limita nord-estica a acestui parc exista si un teren amenajat pentru exercitii fizice, numit Trimm Dich. Anlagenring, un parc amenajat pe traseul vechiului zid, reprezinta unul dintre traseele favorite ale amatorilor de jogging. Daca doriti sa alergati prin padure, mergeti la Stadtwald sau in Muntii Taunus.

Cei mai priceputi roller-bladeri se strang in perioada martie-octombrie, in fiecare zi de marti, la orele 20:30, pentru a face un tur al orasului. Traseul parcurs se intinde pe 20-30 de kilometri. Skate-boarderii pornesc de la Deutschherrenufer, de pe malul raului Main, mai precis din Sachsenhausen. Traseul parcurs variaza. Puteti merge oricand cu rolele pe drumurile pavate, situate de-a lungul malului raului Main.

La Brentanobad (Rodelheimer Parkweg, tel.: 069/ 2123-9020), o piscina in aer liber, inconjurata de gazon si copaci batrani, este de obicei aglomeratie. Centrul de petrecere a timpului liber Rebstockbad (August-Euler-Str. 7, tel.: 069/708-078) dispune de o piscina acoperita, o piscina cu masina pentru facut valuri si plaja incadrata de palmieri, precum si de o piscina in aer liber cu doua cascade gigantice. Stadionbad (Morfelder Landstr. 362, tel.: 069/ 678-040) dispune de o piscina in aer liber, cu o cascada imensa, un solar si numeroase terenuri pentru activitati sportive. Daca doriti sa dispuneti de numeroase facilitati, de la piscine care constituie o adevarata aventura, pana la sala de bowling, sauna si centru de fitness, mergeti la Titus Therme (Walter-Moller - PI. 2, tel.: 069/ 958-050).

Europa Tennis & Squash Park (Ginheimer Landstr. 49, tel.: 069/ 532-040) dispune de opt terenuri de tenis. Waldstadion (Morfelder Landstr. 362, tel.: 069/ 678-7346) dispune de trei terenuri acoperite si cinci terenuri in aer liber. Faceti rezervari din timp.

Competitii sportive la care puteti fi spectatori
La Frankfurt se organizeaza o serie intreaga de competitii sportive la care puteti sa fiti spectatori. Pare incredibil, dar in Frankfurt exista o echipa profesionista de fotbal american, Frankfurt Galaxy (Westerbachstr. 47, tel.: 0180/526-6216). Aceasta echipa face parte din Liga Internationala de Fotbal American, in care mai sunt membre si alte echipe din Europa, cum ar fi, echipa din Londra sau din Barcelona.

Echipa de baschet, Skyliners (Silostr. 46, Hbchst, tel.: 069/ 3083-8864) este sponsorizata de catre binecunoscuta firma producatoare de automobile Opel si joaca in Ballsporthalle din Hochst. Desi din S. Oliver Basketball Bundesliga fac parte 14 echipe, echipa Skyliners a reusit in 2000 sa ajunga pana in semifinala campionatului. Conform regulilor valabile pentru aceasta echipa, Skyliners nu poate avea in teren decat cel mult doi jucatori americani.

Echipa Lions din Frankfurt (Am Bornheimer Hang 4, tel.: 069/ 4058-840) este una dintre cele 16 echipe care fac parte din Deutsche Eishockey Liga (Liga Germana de Hochei pe Gheata) si nu a inregistrat pana in prezent rezultate spectaculoase. Cei de la Lions joaca la Eisporthalle, sala situata in apropiere de Ostpark. Echipa este sponsorizata de firma Mannesmann-Arcor si are in componenta cativa jucatori americani.

Echipa de fotbal Eintracht (Am Erlenbruch 25, tel.: 01805/743-1899) care are foarte multi sustinatori, imparte terenul Waldstadion cu echipa de fotbal american Galaxy. Fanii vin in numar mare la stadion atunci cand Eintracht are de sustinut meciuri acasa si sunt convinsi ca echipa lor, una dintre cele mai bune pe vremuri, isi va redobandi faima de altadata.

Foto: tetedelacourse

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Petrecerea timpului liber in Frankfurt

Alte articole

Petrecerea timpului liber in Geneva
Petrecerea timpului liber in Geneva

In cazul in care doriti sa iesiti seara, va recomandam Le Chat Noir, un local foarte apreciat in care se asculta jazz. De asemenea, puteti merge la cazinoul...

Petrecerea timpului liber in St. Moritz
Petrecerea timpului liber in St. Moritz

Exista o multime de activitati interesante de facut in St Moritz.Pentru drumetii, va recomandam Parcul National Elvetian. In cazul in care doriti sa va...

Un tur al Tinutului Jane Austen
Un tur al Tinutului Jane Austen

Un tur al „Tinutului Jane Austen" in sudul Angliei va conduce invariabil la imbogatirea experientei lecturii romanelor autoarei. Gratie recentelor...

Viata de noapte in Locarno
Viata de noapte in Locarno

Viata de noapte din Locarno nu impresioneaza, aici fiind foarte multa linistite. Puteti lua o cina linistita in oras sau puteti servi o bautura in barul...

Petrecerea timpului liber in Canterbury
Petrecerea timpului liber in Canterbury

In luna octombrie a fiecarui an se organizeaza Festivalul din Canterbury, care dureaza 2 saptamani, reunind diferite manifestari artistice. In Canterbury...

Petrecerea timpului liber in Frankfurt
Petrecerea timpului liber in Frankfurt

Parcurile si padurile situate in imediata apropiere a orasului sunt minunate pentru amatorii de ciclism. Puteti inchiria biciclete de la Goetheturm (Turnul...