Petrecerea timpului liber in Lucerna

Faima Lucernei ca destinatie turistica de top este pastrata de la an la an de oportunitatea de alegere dintr-un numar incredibil de atractii si activitati.

1. Excursii montane in Lucerna
Mt. Pilatus (aproximativ 1 ora cu autobuzul de la Lucerna prin Kriens)
De la Lucerna la Mt. Pilatus este usor sa ajungeti cu transportul public. Aici veti intalni toate tipurile de iubitori ai sporturilor, pasionati de drumetii, alpinism si ciclism, in timpul lunilor de vara; drumetii, zapada sau sanius, in timpul iernii.

Mt. Titlis (aproximativ 90 minute cu trenul de la Lucerna)
Titlis este cea mai mare destinatie turistica alpina din Elvetia centrala. Aici veti gasi. zapada si distractie pe tot parcursul anului. Vizitatorii vor fi impresionati panorama spectaculoasa si de numeroase atractii (ice Flyer, Glacier Park).
Lucerna Tourist Office ofera excursii cu ghid, zilnic - incepand cu ora 11:15 sau 12:10.

Mt. Rigi (aproximativ 90 minute cu trenul de la Lucerna)
Mergeti pe urmele lui Mark Twain si reginei Victoria, primii vizitatori celebri ai Mt. Rigi, deasupra lacului Lucerna, cu vedere la Muntii Alpi acoperiti de zapada si 13 lacuri.
Exista mai multe itinerarii posibile pentru a ajunge la Mt. Rigi din Lucerna: de la Lucerna la Steamboat Vitznau, apoi luati trenul pana Rigi-Kulm. Faceti o plimbare la Rigi Kaltbad si apoi mergeti cu gondola la Weggis, ca mai apoi sa va intoarceti la Lucerne cu barca
Itinerarii detaliate sunt disponibile la gara din Lucerna.

Stanserhorn, deschis din aprilie pana in inceputul lunii noiembrie (aproximativ 1 ora cu trenul de la Lucerna).
Plimbarea la Stanserhorn combina un funicular vechi (construit in 1893), cu o masina moderna. Vederea panoramica de la restaurantul de tip Revolving, singurul restaurant de acest fel din Elvetia centrala, este absolut fantastica

2. Activitati sportive. Situat in inima Alpilor, orasul Lucerna va ofera o multime de posibilitati de a iesi si a va deplasa intr-o zona bogata in oportunitati de petrecere a timpului liber. Veti putea practica aici toata gama jocurilor de iarna, cu precadere alpinism si schi. De asemenea, veti putea practica sporturi de apa, precum inot si canotaj si rafting pe rau. La marginea orasului exista si un teren de golf cu 18 gauri, precum si facilitati pentru tenis, calarie, balon cu aer cald si zbor cu parapanta.

Lucerna este o destinatie excelenta pentru petrecerea timpului liber si planificarea unor drumetii aventuroase. Regiunea dispune de mai mult de 250 km (155 mile) de trasee pentru drumetii. Exista trasee minime orientative chiar deasupra orasului sau de-a lungul malurilor lacului sau a raului Reuss, numeroase trasee de toate nivelurile sunt in dealurile si muntii din jur, si exista, de asemenea, cai tematice, cum ar fi Geology Trail / Botanica Stanserhorn, sau Way Swiss history de la Ruetli la Brunnen.

Brosuri gratuite cu sugestii pentru plimbari si drumetii si diverse harti detaliate sunt disponibile la birourile turistice locale.

Regiunea Lacul Lucerna este un loc minunat pentru ciclism si mountain biking. Exista trasee pentru biciclete de pe dealurile si muntii din jur, precum si trasee interesante de-a lungul malurilor lacului.

Obtineti informatii detaliate si harti de la Oficiul de Turism Lucerna.

Lacul Lucerna ofera diverse activitati in si pe apa. Exista mai multe zone publice de inot, care va invita sa va bucurati de apa curata.

Terenul de golf cu 18 gauri din Lucerna, este situat la Dietschiberg deasupra orasului, oferind o priveliste spectaculoasa asupra lacului si Alpilor. In apropiere sunt si cluburi de golf.
Exista o multime de optiuni pentru un jucator de golf pe parcursul sederii sale in Lucerna

Alte sporturi de vara includ activitati sportive de interior, cum ar fi tennis: squash, badminton, billard biliard, bowling si fitness; activitati de agrement in aer liber, cum ar fi: minigolf, volei pe plaja, patinaj pe role sau calarie, sporturi nautice (navigatie) si sporturi de aventura: sky diving, parapantism, canyoning, catarare, alpinism si drumetii.

Lucerna este inconjurata de munti, iar Elvetia Centrala are o varietate de statiuni de schi la care se poate ajunge usor. Aceste statiuni ofera optiuni de schi si snowboard, precum si alte sporturi de iarna, de diferite grade de dificultate.

Statiuni de schi in apropiere de Lucerna: Mt. Titlis, la 50 minute cu trenul si cu autobuzul / 45 de minute cu masina la Engelberg. Moerlialp, 40 minute cu trenul/20 de minute cu masina. Schoenbuehl, la 50 minute cu trenul/25 minute cu masina. Klewenalp, la 50 minute cu trenul/20 minute cu masina. Rigi Kulm, 90 de minute cu trenul prin Arth-Goldau. Hasliberg, 60 de minute cu trenul/50 minute cu masina. Soerenberg, 60 de minute cu trenul. Marbachegg, 60 de minute cu trenul.

Cele mai multe dintre statiunile de schi mentionate mai sus ofera, de asemenea, trasee pentru schi fond. Cel mai aproape de Lucerna se afla Engelberg (35 km/22 mile de trasee) si Mt. Rigi (14 km/9 kilometri de trasee). Exista un centru de schi pe Glaubenberg care ofera 40 km (25 mile) de trasee - se poate ajunge aici cu trenul si autobuzul (aproximativ 70 de minute) sau cu masina (aproximativ 40 minute).

Cele mai multe dintre statiunile de schi mentionate mai sus ofera partii ingrijite pentru sanius. Cele mai lungi piste se gasesc pe Mt. Rigi (10 km / 6.5 mile) si la Klewenalp (9 km/ 5.5 mile).

Mt. Rigi si Mt. Pilatus, precum si Engelberg ofera mai multe trasee de lungimi si dificultati diferite pentru zapada si drumetii de iarna.

Printre alte sporturi de iarna se numara sporturile de interior: tennis, squash, badminton, fitness si inot (piscine interioare); curling patinaj pe gheata acoperita.

4. Evenimente culturale
Festivalul TIC. In orasul Lucerna, Richard Wagner a trait si a compus unele dintre cele mai bune lucrari ale carierei sale. Cel mai deosebit tribut pe care orasul il aduce in memoria compozitorului este TIC, festival anual de prestigiu, International Musikfestwochen Luzern (Festivalul International de Muzica de Lucerna).

Evaluat ca fiind unul dintre cele mai bune festivaluri gen TIC din Europa, festivalul se intinde pe o luna, de la mijlocul lunii august pana la jumatatea lunii septembrie, si ofera unele dintre cele mai bune concerte ale unor solisti renumiti si orchestre de prim rang.

Fumetto, International Comix-Festival: (in aprilie). De la introducerea sa in 1992, Fumetto Lucerna s-a dezvoltat ca un festival de top care promoveaza benzile desenate artistic. In fiecare an, Fumetto Lucerna, prezinta un program bine echilibrat de expozitii ale unor artisti nationali si internationali.

Fumetto se concentreaza pe diverse forme de arta (benzi desenate, teatru, pictura, performanta, arte grafice, streetart, animatie).

 

Sursa foto

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Petrecerea timpului liber in Lucerna

Alte articole

Viata de noapte in Manchester
Viata de noapte in Manchester

Manchester concureaza cu Londra pentru titlul de capitala britanica a culturii tinere, dar are o viata de noapte vibranta si optiuni de divertisment pentru...

Petrecerea timpului liber in Plymouth
Petrecerea timpului liber in Plymouth

Compania Sound Cruising Ltd organizeaza pe tot parcursul anului excursii pentru privelisti ale portului si raului. Tamar Cruising ofera croaziere in port...

Petrecerea timpului liber in Manchester
Petrecerea timpului liber in Manchester

Daca sunteti pasionati de arta si cultura, recomandarile noastre sunt:Cel mai important centru al orasului pentru cinematografia contemporana si artele...

Petrecerea timpului liber in Berlin
Petrecerea timpului liber in Berlin

Manifestari culturale in BerlinPentru informatii si rezervari la manifestarile culturale din Berlin, apelati la Festspiele GmbH. Adresa: Kartenburo, Budapester...

Excursii in afara orasului Basel
Excursii in afara orasului Basel

Daca doriti sa parasiti orasul, va stau la dispozitie o multime de destinatii atractive. Asezarea orasului in punctul de intalnire a trei natiuni permite...

Pretrecerea timpului liber in Montreux
Pretrecerea timpului liber in Montreux

Datorita climatului mediteranean, precum si fundalului spectaculos al muntilor Alpi, Montreux este considerata a fi una dintre cele mai nobile statiuni...