Petrecerea timpului liber in Stuttgart

Compania de balet din Stuttgart, renumita pe plan international, isi desfasoara spectacolele in Staatstheater (Oberer Schlossgarten 6, Mitte 071 1/202-090). Sezonul baletelor tine din septembrie pana in iunie si alterneaza cu cel al foarte respectatei Opere de Stat. Pentru detalii privind programul, contactati oficiul de turism din Stuttgart. Casa de bilete este deschisa de luni pana vineri, 10:00-18:00, sambata 10:00-14:00.

SI-Erlebnis-Centrum este un complex de divertisment (hoteluri, baruri, restaurante, cazinou, centru de frumusete, cinematografe, magazine, teatre) construit in 1994 pentru a prezenta musicaluri ca Mamma Mia! si 42nd Street.
Adresa: Plieninger Str. 100, Stuttgart-Möhiingen

De pe debarcaderul de vizavi de intrarea in gradina zoologica, Neckar-Käpt'n ofera o gama larga de croaziere cu ambarcatiuni, ajungand in nord pana la pitorestile Besigheim si Lauffen.

Stuttgart are o retea de 53 km de trasee marcate de drumetii in dealurile din apropiere. Urmati indicatoarele cu emblema orasului: un cal intr-un cerc galben.

Izvoarele minerale de la Bad Cannstatt dateaza de peste 2000 de ani si, avand debitul zilnic de aproximativ 22 milioane de litri, se situeaza pe locul doi ca productivitate in Europa (dupa Budapesta).

MineralBad Cannstatt (Sulzerrainstr. 2, 150711/216-9240) are bazine cu ape minerale acoperite si in aer liber, bazine calde in aer liber, saune, bai de abur si facilitati balneare. Pe malurile lui Neckar, langa podul König-Karl se afla Mineralbad Leuze (Am Leuzebad 2-6 80711/216-4210), cu opt bazine acoperite si in aer liber si cu o sauna cu ape minerale. Mineralbad Berg (Am Schwanenpl. 9, 80711/923-6516) are bazine acoperite si in aer liber si saune si ofera tratamente terapeutice acvatice.

In Stuttgart si imprejurimile sale exista un numar impresionant de gradini de vara rustice, puburi sau sofisticate baruri de cockteiluri. “Pasarile de noapte” ar trebui sa se indrepte spre Schwabenzentrum pe Eberhardstrasse, Bohnenviertel, sau „Cartierul fasolei" (Charlotten-, Olga- si Pfarrstrasse), „kilometrii petrecerilor" in lungul lui Theodor-Heuss-Strasse, Calwer Strasse si Wilhelmsplatz.

Daca va place muzica live, puteti dori sa vizitati Cafe Stella (Hauptstätterstr. 57 City Center 80711/640-2583), unde formatiile de jazz locale ocupa adesea scena. Este un restaurant si bar la moda, perfect pentru o seara de cina si bautura, dar si pentru brunch duminica.

Pentru a alege dintr-o gama enorma de cockteiluri, mergeti la Adulis I (Hölzstr. 17 80711/243-259), un bar popular de langa Charlottenplatz.

Oficiul de turism i-Punkt (Königstr. A, Mitte 0711/222-8243) ofera calendarul curent al evenimentelor si vinde bilete prin telefon de luni pana vineri 9:00-20:00 si sambata 9:00-16:00; sau la casa de bilete de luni pana vineri 9:00-20:00, sambata 9:00-18:00 si duminica 11:00-18:00 (mai-octombrie) sau 13:00-18:00 (noiembrie-aprilie).

O introducere ideala in contrastele din Stuttgart este un tur al orasului cu autocarul si ghid. Turul include vizitarea turnului TV cu varf ascutit ca un ac, situat pe o colina deasupra orasului, de unde panorama este uluitoare. Construit in 1956, a fost primul de felul sau din lume.

Oficiul de turism ofera de asemenea tururi pedestre superbe. Pe cont propriu, locul cel mai bun pentru a incepe explorarea Stuttgartului este Hauptbahnhof (gara principala), aflata vizavi de oficiul de turism. De acolo, mergeti pe strada pietonala Konigstrasse, pana la Schillerplatz, o piateta incantatoare, numita dupa poetul si dramaturgul Friedrich Schiller din secolul al XVIII-lea care s-a nascut in apropiatul Marbach. Este inconjurata de cladiri istorice, multe dintre ele reconstruite dupa razboi.

Sursa foto: familymwr

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Petrecerea timpului liber in Stuttgart

Alte articole

Petrecerea timpului liber in Manchester
Petrecerea timpului liber in Manchester

Daca sunteti pasionati de arta si cultura, recomandarile noastre sunt:Cel mai important centru al orasului pentru cinematografia contemporana si artele...

Viata de noapte in Lugano
Viata de noapte in Lugano

Lugano este considerat centrul vietii de noapte a circuitului Ticino, cu optiuni care atrag localnicii din orasele mai silentioase si turistii de pretutindeni....

Lista tarilor unde puteti calatori fara masuri de izolare sau carantina
Lista tarilor unde puteti calatori fara masuri de izolare sau carantina

Mai jos este moua listă a țărilor din zona verde de coronavirus unde nu mai e necesară izolarea sau carantină la sosirea în România. Zborurile...

Petrecerea timpului liber in Canterbury
Petrecerea timpului liber in Canterbury

In luna octombrie a fiecarui an se organizeaza Festivalul din Canterbury, care dureaza 2 saptamani, reunind diferite manifestari artistice. In Canterbury...

Shopping in Italia
Shopping in Italia

Oriunde veti merge in Italia exista oportunitati pentru cumparaturi. In orasele mari, veti gasi magazine boutique, si piete periodice in aer liber. In...

Viata de noapte in Frankfurt
Viata de noapte in Frankfurt

Noaptea, Frankfurt este un oras al contrastelor socante. Hippie batrani, pustani care au aderat la contracultura, turci, greci, muncitori sezonieri, pensionari,...